Piranha V, în sfârșit în mâinile Armatei române. Primul lot pleacă în convoi spre Craiova

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Piranha V, sursă foto: MApN
Piranha V, sursă foto: MApN

În cursul acestei zile primul lot de Piranha V va pleca spre Craiova și va ajunge sub comanda militarilor Batalionului 26 Infanterie.

Vor fi 12 transportoare care vor pleca în convoi din București spre Craiova. Beneficiarii finali ai primului lot de transportoare vor fi Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.

Cele 12 blindate vor pleca de la Uzina Mecanică București în cursul acestei nopți și vor fi transportate pe 12 platforme auto, informează MApN.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanții MApN, dar și cei ai companiei producătoare.

Amintim că în urmă cu o săptămână ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că primele 36 de transportoare blindate Piranha V, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative la Uzina Mecanică București, vor fi livrate forțelor armate române.

În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

În acest sens amintim că General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

 

Piranha V

 

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Poate fi configurat pe şasiuri 8×8 şi 4×4. Are un motor diesel MTU 6V199 de 586 CP şi 2.200 Nm.


Piranha 5 poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h şi are autonomie de 1.000 de km. Transportorul blindat poate urca rampe cu înclinație de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha 5 care ar urma să îndeplinească rolul de vehicul de luptă sunt echipate cu turele cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm. Cele care vor avea rol de punct mobil de comandă vor avea o o turelă cu mitralieră cal. 12,7 mm.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel