Un pilot indian a reușit o aterizare spectaculoasă cu un An-32 după blocarea unui tren de aterizare (Video)

DefenseRomania Team / 12 oct 2020 / 14:49

Un pilot indian a reușit să aterizeze cu o aeronavă cargo militară de tipul An-32 în ciuda unei dificultăți tehnice majore.

Imaginile au fost făcute publice de televiziunile din India și distribuite ulterior pe rețelele de socializare. 

De semnalat e că incidentul a avut loc pe 6 februarie 2012, dar imaginile au apărut din varii motive abia sâmbătă, 10 octombrie 2020. Imaginile au fost publicate inițial de site-ul din domeniul apărării LivefistDefence.

Trenul de aterizare al roților de pe partea stângă s-a blocat înainte de aterizare. Pilotul a fost nevoit să aterizeze fără sistemul în cauză. 

De pe imagini se poate observa că imediat după ce pilotul Forțelor Aeriene Indiene reușește aterizarea, echipele de intervenție ajung la avion.

Din ce precizează publicația indiană Swarajya, pilot care a reușit aterizarea a fost ulterior, în august 2012, medaliat cu decorațiunea militară indiană Chakra Shaurya, pentru condițiile dificile în care a reușit cu succes să ducă aeronava la sol.

Aeronava militară Antonov  An-32 a fost dezvoltată de sovietici pe modelul An-26. Primul zbor a fost efectuat în 1976, în timp ce producția a început în 1982. Mai e în serviciu în state precum Angola, India, Irak, Sri Lanka, Peru, Columbia sau Mexic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy