Știrile zilei: Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V, gata de livrare; Bulgaria, probleme cu program pentru achiziționarea de blindate noi; Vehicul blindat azer distrus de la distanță mică

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 5 octombrie. 

1. Nicolae Ciucă: Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V sunt gata să fie livrate

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a scris pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva minute, că primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative la Uzina Mecanică București, vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.

 

2. Bulgaria are probleme mai mari decât România. Sofia ar putea rămâne fără Piranha V sau AMV

Asemenea României, Bulgaria țintește un amplu program pentru achiziționarea de blindate noi pentru Forțele Terestre. Dacă noi am semnat deja contractul pentru Piranha V, deși am întâmpinat întârzieri în ceea ce privește livrarea, bulgarii se confruntă cu o situație mult mai dificilă.

 

3. 'Nu poți trece de la MiG-21 la F-35'. India nu e pregătită pentru avioanele americane de generația a V-a

Reprezentanții Lockheed Martin au vorbit despe o posibilă achiziție de F-35 de către India, în contextul în care New Delhi depune eforturi pentru a-și moderniza flota de avioane.

 

4. Conflictul din Nagorno Karabah. Vehicul blindat azer distrus de la distanță mică într-o ambuscadă (Video)

Pe paginile de socializare circulă o postare în care un vehicul de transport al forțelor armate din Azerbaijan a fost distrus, într-o ambuscadă, de la aproximativ 20 de metri, cu un lansator de grenade.

 

5. Avioane sovietice AN-2, folosite pe post de drone momeală (Foto/Video). Azerbaidjanul se joacă cu apărarea aeriană a Armeniei

Forțele azere au transformat mai multe avioane de producţie sovietică AN-2, pe care le-au scos din uz în urmă cu ceva ani, în ’’drone momeală’’ pe care care le folosesc în zona de conflict din Nagorno-Karabakh. Forțele azere folosesc biplanul AN-2 pe post de dronă momeală pentru a descoperii locul în care sistemele antiaeriene ale armatei armene sunt poziţionate.

 

6.  Bashar al-Assad le cântă în strună ruşilor: Bazele militare ruseşti din Siria menţin echilibrul de putere din regiune

Preşedintele sirian Bashar al-Assad afirmă că prezenţa neîntreruptă a bazelor navale şi aeriene ale Rusiei în ţara sa ajută la contracararea influenţei puterilor occidentale în regiune, în contextul în care lupta împotriva insurgenţilor a scăzut în intensitate, relatează Reuters.

 

7. Distrugătorul britanic Dragon a traversat strâmtorile turcești și a intrat în Marea Neagră

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că, pe 04.10.2020, distrugătorul Dragon aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii a intrat în acvatoriul Mării Negre.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel