Nicolae Ciucă: Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V sunt gata să fie livrate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a scris pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva minute, că primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative la Uzina Mecanică București, vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.

,,Sunt încrezător că acestea vor trece cu bine și testarea operațională, și se vor integra foarte bine în unitățile Forțelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile. Am asistat astăzi la un moment important pentru unul dintre primele programe esențiale de înzestrare care a fost demarat de Armata României încă din 2017, primul an în care au fost alocate două procente din PIB pentru apărare. Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare ne-a oferit cadrul necesar implementării unor politici de înzestrare coerente și ne-a permis să demarăm și să susținem programe de înzestrare credibile, ale căror rezultate au început să se vadă'', a precizat ministrul apărării naționale, pe pagina sa de Facebook.

Prin implementarea acestui program major de înzestrare, Ministerul Apărării Naționale continuă orientarea strategică de angajare la nivelul maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, iar derularea activităților a fost posibilă prin eforturi susținute ale specialiștilor Direcției generale pentru armamente și CN Romtehnica S.A., în cooperare cu cei ai operatorului economic GDELS Mowag GmbH, mai precizează MApN.

În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

În acest sens amintim că General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

 

Armata României va mai primi două aeronave multirol F-16 Fighting Falcon


Nicolae-Ionel Ciucă a precizat în postarea sa ca Armata României, pe lângă cele 36 de transportoare blindate PIRANHA V, urmează să primească în lunile următoare alte două aeronave multi-rol F-16 Fighting Falcon, peste două sute de autocamioane militare şi primul sistem de rachete sol-sol HIMARS.

,,În august, au sosit din Portugalia primele două avioane F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor completa prima escadrilă de aeronave multirol a Forțelor Aeriene. Luna trecută, Armata României a primit unul din cele mai eficiente și mai bune sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune din lume, primul sistem PATRIOT din cele șapte pe care militarii le vor avea în înzestrare.

În perioada următoare, până la sfârșitul anului, Armata României va mai primi două aeronave multirol F-16 Fighting Falcon și peste două sute de autocamioane militare în diferite configurații, iar la începutul anului viitor Armata va avea primul sistem de rachete sol-sol HIMARS.

Scopul fundamental al acestor achiziții pentru apărare este acela de a garanta suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forțe și capabilități care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor'', a dezvăluit ministrul apărării naționale.

 

Scorpionilor Roșii au misiunea de a testa transportoarele PIRANHA V în condiții cât mai apropiate de cele din câmpul tactic

 

,,Apărarea noastră națională se bazează pe apartenența la NATO, UE și la alte organizații internaționale, pe parteneriatul strategic cu SUA și pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate. De aceea trebuie să ne dezvoltăm capabilitățile de apărare și să ne angajăm, alături de aliații noștri, în operații și misiuni internaționale.

Am satisfacția că, de acum înainte, celelalte transportoare contractate vor fi produse în România, iar mentenanța lor se va face tot în țară. Militarilor le vor fi livrate blindatele PIRANHA V atât de necesare, iar Uzina Mecanică București se va dezvolta, devenind una din capacitățile de producție pentru apărare de interes strategic pentru securitatea națională.

Sunt încrezător că următorul lot de blindate PIRANHA V va fi livrat militarilor în mai puțin de un an și lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

Le voi cere Scorpionilor Roșii să testeze toate transportoarele PIRANHA V în condiții cât mai apropiate de cele din câmpul tactic, pentru au fi siguri că se pot baza pe ele atunci când va fi nevoie!'', a conchis ministrul apărării naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel