'Nu poți trece de la MiG-21 la F-35'. India nu e pregătită pentru avioanele americane de generația a V-a

Reprezentanții Lockheed Martin au vorbit despe o posibilă achiziție de F-35 de către India, în contextul în care New Delhi depune eforturi pentru a-și moderniza flota de avioane.

Cei de la Lockheed, vorbind despre procedura prin care India va înlocui aeronavele MiG-21, au explicat de ce gigantul american a oferit F-21 și nu F-35.  F-21 este considerat, de fapt, o versiune îmbunătățită a F-16 Viper. Lockheed îşi ia angajamentul să producă avionul F-21 în parteneriat cu compania indiană Tata Advanced Systems, aeronava fiind produsă în totalitate în India.

Oficiali ai Lockheed Martin, directorul executiv William Blair și Brett Medlin, conducătorul programului F-21, într-un interviu acordat The Sunday Guardian și citat de The EurAsian Times, precizează că ușa Indiei către F-35 e deschisă, dar F-21 reprezintă calea cea mai bună către aeronavele stealth de generația a V-a.

 

'Nu poți trece de la MiG-21 la F-35'

 

Ulterior, la începutul lunii trecute, JR McDonald, vicepreședinte în cadrul Lockheed Martin, citat de FlightGlobal, a fost mult mai direct, precizând că „nu orice țară din lume e pregătită pentru F-35”. Acesta și-a explicat afirmația, precizând că pentru F-35 e nevoie și de perspectivă politică, clientul trebuie să fie un partener de încredere al Statelor Unite, dar mai este nevoie și de o pregătire adecvată a armatei. „E greu să treci de la MiG-21 direct la F-35”, preciza McDonald.

Oficialul gigantului american consideră că „F-16 este calea perfectă către F-35”.

TheEurAsian Times, citând experți în domeniu, subliniază însă că programul F-21, dacă va fi cel câștigător, ar împiedica ritmul de dezvoltare al aeronavelor indiene Tejas.

Programul prin care India înlocuiește aeronavele MiG-21 este considerată cea mai mare licitație din istorie în ceea ce privește aeronavele militare, bătălia între producători fiind una pe măsură.

Pe lângă Lockheed Martin cu F-21, la licitație vor concura și cei de la Boeing care propun Indiei F/A-18, suedezii de la Saab cu Gripen, Airbus care propune Eurofighter Typhoon, francezii de la Dassault Aviation cu Rafale, dar vor fi prezenți și rușii cu MiG-35 și Su-35.

CITEȘTE ȘI: SUA vor să câștige cea mai mare licitație de aeronave din istorie și promit pe F-21 tehnologii deținute de F-35 și F-22

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel