Știrile zilei: Armenia publică imagini cu avionul Su-25 doborât de un F-16 al Turciei; Demonstrație de forță a US Navy în Marea Filipinelor; Azerbaidjan a distrus mai multe tancuri T-72

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 30 septembrie.

1. Armenia publică imagini cu avionul Su-25 doborât de un F-16 al Turciei

Armenia a publicat, în dimineaţa acestei zile, mai multe imagini cu resturi ale avionului Suhoi Su-25 despre care susține în continuare că a fost doborât de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce.

 

2. Azerbaidjan a distrus mai multe tancuri T-72 (Foto/Video), iar Armenia a bombardat un post de comandă şi a doborât o dronă a azerilor

Armenia și Azerbaidjanul continuă să-şi bombardeze reciproc poziţiile militare din regiunea disputat Nagorno-Karabakh și nu pare că părţile implicate în conflict ar vrea să încheie prea curând un acord de încetare a focului.

 

3. Demonstrație de forță a US Navy în Marea Filipinelor

Grupul de Luptă condus de portavionul USS Ronald Reagan au executat în Marea Filipinelor un amplu exercițiu. Acesta a fost răspunsul US Navy la cele cinci exerciții efectuate zilele trecute de China în patru mări.

 

4. Germania anulează licitația elicopterelor grele și spune pas ofertelor SUA pentru CH-47 Chinook și CH-53K

Decizie surprinzătoare la Berlin. Germania a anunțat oficial că anulează licitație pentru elicoptere grele deși demarase o licitație pentru elicoptere de transport. Scopul programului era de a înlocui bătrâna flotă de elicoptere grele Sikorsky CH-53G ale Luftwaffe.

 

5. Avioane Sukhoi Su-34 din Rusia au făcut primul zbor nocturn în stratosferă

Echipajele avioanelor multirol de generația 4++, Sukhoi Su-34 din cadrul diviziei de aviație a districtului militar central, din regiunea Chelyabinsk, au efectuat un zbor pe timp de noapte în stratosfera inferioară și au distrus un inamic ipotetic la o viteză supersonică.

 

6. Un avion de vânătoare a semănat panică la Paris după ce a depășit bariera sunetului

Un zgomot puternic, care a putut fi auzit spre sfârşitul dimineţii de miercuri în Paris şi regiunea Ile-de-France, a fost cauzat de un avion de vânătoare care a depăşit bariera sunetului.

 

7. Cruci ale ostaşilor români, distruse în cimitirul memorial de la Socond din Satu Mare

Mai multe cruci din judeţul Satu Mare închinate memoriei ostaşilor români din cel de-al Doilea Război Mondial au fost distruse, prefectul Radu Bud dispunând efectuarea unei anchete.

 

8. Poliţia ucraineană anchetează moartea unei angajate a ambasadei SUA de la Kiev

Poliţia ucraineană a anunţat miercuri că o angajată a ambasadei SUA în Ucraina a murit după un atac la Kiev şi că se află în căutarea unui bărbat suspect în acest caz.

 

9. După tragedia de la Harkov, Ministerul ucrainean al Apărării va comanda trei avioane de transport An-178

Ministrul ucrainean pentru industriile strategice (și vicepremier), Oleg Uruski, a anunțat ieri, 29 septembrie, că Ministerul Apărării a inițiat un proces de reînnoire a flotei de aeronave.

 

10. Un fost comandant al unei unități militare și alte cadre militare și-au recunoscut vinovăția într-un dosar de corupție

Fostul comandant al U.M. 02517 Craiova, fostul său locțiitor, șeful Biroului dirigenție lucrări, fosta contabilă si dirigintele de șantier au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, primind pedepse între 1 an și jumătate și 3 ani de închisoare cu suspendare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel