Armenia publică imagini cu avionul Su-25 doborât de un F-16 al Turciei (Foto)

Cristian Soare / 30 sep 2020 / 13:56

Armenia a publicat, în dimineaţa acestei zile, mai multe imagini cu resturi ale avionului Suhoi Su-25 despre care susține în continuare că a fost doborât de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce.

Imaginile au fost publicate în premieră, astăzi, pe pagina de Twitter a Guvernului Republicii Armenia, cu resturi ale avionului Suhoi Su-25 despre care susține în continuare că a fost doborât, pe 29 septembrie, de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce.

Turcia și Azerbaidjanul au respins acuzaţiile Erevanului conform cărora un avion de vânătoare turcesc F-16 a doborât avionul armean, ucigând pilotul. 

În momentul de faţă, asupra acestui incident încă planează un mare semn de întrebare: A fost doborât avionul Suhoi Su-25 de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce sau de un sistem antiaerian al forţelor armate azere? 

Amintim că, în cursul zilei de ieri, Public Radio of Armenia a precizat, citând Ministerul Apărării de la Erevan, că un avion F-16 a Turciei a doborât avionul armean Su-25 în spațiul aerian al Armeniei. Aeronava F-16 a Turciei implicată în incident ar fi decolat de pe Aeroportul Ganja din Azerbaidjan.

Armenia a acuzat în repetate rânduri Turcia că sprijină cu tehnică militară Azerbaidjanul în conflictul din Nagorno-Karabah, inclusiv cu UAV-uri și avioane de vânătoare.

 

Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor

 

Armenia va folosi sisteme de rachete Iskander dacă Turcia va trimite în regiunea disputată Nagorno-Karabakh, avioane de luptă F-16 pentru a sprijini forţele armate azere, a precizat, pe 28 septembrie, ambasadorul Armeniei în Rusia, Vardan Toganyan.

,,Erevanul va folosi sisteme de rachete Iskander dacă Turcia începe să folosească avioane F-16 în Nagorno-Karabakh și, deocamdată, există suficiente sisteme de apărare antiaeriană pentru a elimina dronele turcești’’, a precizat Vardan Toganyan. În 2016, Armenia a devenit primul partener străin al Moscovei care a primit acest sistem tactic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy