Armenia publică imagini cu avionul Su-25 doborât de un F-16 al Turciei (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Armenia a publicat, în dimineaţa acestei zile, mai multe imagini cu resturi ale avionului Suhoi Su-25 despre care susține în continuare că a fost doborât de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce.

Imaginile au fost publicate în premieră, astăzi, pe pagina de Twitter a Guvernului Republicii Armenia, cu resturi ale avionului Suhoi Su-25 despre care susține în continuare că a fost doborât, pe 29 septembrie, de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce.

Turcia și Azerbaidjanul au respins acuzaţiile Erevanului conform cărora un avion de vânătoare turcesc F-16 a doborât avionul armean, ucigând pilotul. 

În momentul de faţă, asupra acestui incident încă planează un mare semn de întrebare: A fost doborât avionul Suhoi Su-25 de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce sau de un sistem antiaerian al forţelor armate azere? 

Amintim că, în cursul zilei de ieri, Public Radio of Armenia a precizat, citând Ministerul Apărării de la Erevan, că un avion F-16 a Turciei a doborât avionul armean Su-25 în spațiul aerian al Armeniei. Aeronava F-16 a Turciei implicată în incident ar fi decolat de pe Aeroportul Ganja din Azerbaidjan.

Armenia a acuzat în repetate rânduri Turcia că sprijină cu tehnică militară Azerbaidjanul în conflictul din Nagorno-Karabah, inclusiv cu UAV-uri și avioane de vânătoare.

 

Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor

 

Armenia va folosi sisteme de rachete Iskander dacă Turcia va trimite în regiunea disputată Nagorno-Karabakh, avioane de luptă F-16 pentru a sprijini forţele armate azere, a precizat, pe 28 septembrie, ambasadorul Armeniei în Rusia, Vardan Toganyan.

,,Erevanul va folosi sisteme de rachete Iskander dacă Turcia începe să folosească avioane F-16 în Nagorno-Karabakh și, deocamdată, există suficiente sisteme de apărare antiaeriană pentru a elimina dronele turcești’’, a precizat Vardan Toganyan. În 2016, Armenia a devenit primul partener străin al Moscovei care a primit acest sistem tactic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel