Germania anulează licitația elicopterelor grele și spune pas ofertelor SUA pentru CH-47 Chinook și CH-53K

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Decizie surprinzătoare la Berlin. Germania a anunțat oficial că anulează licitație pentru elicoptere grele.

Germania demarase o licitație pentru elicoptere de transport. Scopul programului era de a înlocui bătrâna flotă de elicoptere grele Sikorsky CH-53G ale Luftwaffe.

Contractul ar fi trebuit semnat anul viitor. Decizia Germaniei de a anula licitație obligă Luftwaffe să opereze și în viitorul apropiat CH-53G.

Nemții au avut pe masă două oferte, ambele venite din partea americanilor. E vorba despre elicopterul CH-47F Chinook dezvoltat de Boeing și CH-53K - King Stallion al Sikosrsky - Lockheed Martin. CH-53K e o versiune îmbunătățiță a CH-53E.

Anularea procedurilor pentru programul de înlocuire al elicopterelor grele de transport - Schwerer Transporthubschrauber (STH) - a fost confirmată de Ministerul Apărării din Germania în cursul zilei de ieri.

1. -imagine fara descriere- (elicopter_ch_47_chinook_68203400.jpg)

Foto: CH-47 Chinook

 

2. -imagine fara descriere- (elicopter_ch_53k_24596900.jpeg)

Foto: CH-53K - King Stallion

 

Prețul elicopterelor a fost motivul pentru care Germania a anulat procedura

 

Potrivit celor de la The Drive, Berlinul și-a motivat decizia ca urmare a prețului ridicat al celor două elicoptere. „Finalizarea programului în cadrul financiar inițial și îndeplinirea cerințelor programului nu este posibilă”, au anunțat nemții.

Ministerul Apărării de la Berlin a afirmat că înlocuirea elicopterelor CH-53G „în timp util” este încă un obiectiv, dar metoda va fi acum reexaminată. Ce știm sigur e că în mod cert contractul nu se va mai semna în 2021.

În ceea ce privește prețul, deși nu există date oficiale, presa din Germania afirmă că ambele oferte erau de două ori mai mari decât se așteptau nemții. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel