Avioane Sukhoi Su-34 din Rusia au făcut primul zbor nocturn în stratosferă

Eduard Pascu / 30 sep 2020 / 16:58

Echipajele avioanelor multirol de generația 4++, Sukhoi Su-34 din cadrul diviziei de aviație a districtului militar central, din regiunea Chelyabinsk, au efectuat un zbor pe timp de noapte în stratosfera inferioară și au distrus un inamic ipotetic la o viteză supersonică, potrivit serviciului de presă al Districtului Militar Central.

"În timpul zborului de antrenament, echipajele avioanelor Sukhoi Su-34 au efectuat urcări la altitudini de aproximativ 15 kilometri, în stratosfera inferioară. La atingerea vitezei supersonice au executat manevre de interceptare și de eliminare a unui inamic ipotetic. Echipajele au operat complet pe cont propriu, fără a contacta stațiile de apărare antiaeriană de la sol, ceea ce a făcut sarcina mai complexă", se mai arată în comunicat, transmite TASS.
În octombrie anul trecut, un regiment aerian al districtului militar central a primit cea mai nouă generație de avioane 4++. Ultimele trei avioane au fost distribuite în regiunea Chelyabinsk fiind astfel format un al doilea escadron de avioane Sukhoi Su-34.

Sukhoi Su-34 este transformat din avionul de vânătoare Sukhoi Su-27. Sarcina principală a avionului este distrugerea țintelor terestre, aeriene și a infrastructurilor protejate. Este capabil să efectueze și recunoaștere aeriană. 

Sukhoi Su-34 a efectuat primul său zbor pe 13 aprilie 1990, dar a intrat în serviciu pe 20 martie 2014. Viteza maximă este de 1.400 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari, de 1.900 de kilometri pe oră. Are o autonomie de zbor de 4.500 kilometri fără realimentare și 7.000 kilometri cu realimentare aeriană. Altitudinea maximă este de 14.650 metri.

Ca armament, Su-34 este echipat cu un tun de calibru 30 mm și poate transporta 12 rachete aer-aer sau aer-sol de diferite tipuri.

Din 30 septembrie 2015, avioanele Sukhoi Su-34 au participat la operațiuni de luptă în Siria. Unele au zburat de la baza aeriană Khmeimim din Siria și altele de la baza aeriană Hamadan din Iran.

Citește și: Rusia nu va pleca prea curând din Siria! Acord între Moscova şi Damasc pentru extinderea bazei Khmeimim

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy