Știrile zilei: Militarii români, demonstrație de forță și evaluare pe sisteme HAWK; NATO - preocupări după militarizarea rusă; Rușii, duel cu rachete în Marea Neagră

Sursă foto: Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Facebook
Sursă foto: Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Facebook

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 15 octombrie.

1. Demonstraţie de forţă a militarilor români la exerciţiul ,,Someș 20” (Foto)

Militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au dat startul exercițiului ,,Someș 20” începând cu 12 octombrie, exercițiu ce se desfășoară în poligonul Bogata.

 

2. Militarii români, exerciţiu de evaluare a unui sistem de rachete HAWK (Foto)

Militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” au desfășurat exercițiul de evaluare a unei baterii HAWK, "Istria 20.08", în perioada 05-09 octombrie.

 

3. UE i-a introdus pe lista neagră pe directorul FSB și pe alți oficiali ruși după cazul Navalnîi

Printre oficialii ruşi vizaţi de sancţiunile Uniunii Europene pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, un critic virulent al Kremlinului, figurează şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia şi primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse.

 

4. Franța și Germania vor aloca 200 milioane de euro pentru viitorul tanc franco-german

Franța și Germania intenționează să aloce împreună, pentru anul 2021, o finanţare de 200 milioane de € pentru realizarea următoarei faze a proiectului viitorului tanc principal de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS).

 

5. Rușii au efectuat un duel cu rachete peste Marea Neagră

Postul de televiziune propagandistic Zvezda al Ministerului rus al Apărării a informat, pe 15.10.2020, că, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au fost efectuate lansări de rachete comune cu complexul de rachete de coastă Utes și cu complexul de rachete antiaeriene Shtil de pe fregata Amiral Grigorovici.

 

6. Sisteme de apărare aeriană bazate pe laser | Israelul speră să colaboreze cu SUA

Israelul continuă să aibă o colaborare foarte strânsă cu Statele Unite în domeniul industriei militare de apărare. La începutul acestei săptămâni, Moshe Patel, directorul Organizaţiei Israeliene pentru Apărarea Antirachetă (IMDO), a declarat că Tel Avivul se află în discuții cu Pentagonul despre colaborarea pentru proiectul care presupune dezvoltarea unui sistem de apărare aeriană bazat pe laser.

 

7. US Marine Corps a primit primele vehicule amfibii Iveco

Într-o postare pe Twitter US Marine Corps a anunțat că a primit primele transportoare blindate fabricate de Iveco în colaborare cu BAE Systems.

 

8. Geoană, despre incidentele din Marea Neagră: Rusia a construit capabilități militare preocupante. Crimeea, trambulină spre Mediterană

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, în cadrul unui interviu, a vorbit despre incidentele recente din Marea Neagră, unde Alianța a interceptat numeroase aeronave ale Federației Ruse.

 

9. Rafale second hand - Grecia şi Croaţia, primii clienți europeni? Parisul nu renunţă la 'piaţa' croată

Dassault Aviation a avut dificultăți la exportul pe piața europeană a aeronavelor de vânătoare Rafale, cu toate că ele sunt printre cele mai performante din lume. Dar acest lucru se poate schimba.

 

10. Rusia le livrează aliaților radare moderne. În Egipt, a fost instalată o stație de radiolocație Rezonans-NE

Pe 14.10.2020, pe Internet au apărut o serie de informații potrivit cărora un radar rusesc de tip „Resonans-NE” (o versiune de export a complexului „Resonans-N”) a început serviciul de luptă în Egipt. Noua stație de radiolocație este capabilă să detecteze în mod eficient focoase balistice, rachete de croazieră și rachete hipersonice, precum și drone și avioane ale adversarului, inclusiv avioane cu tehnologie stealth.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel