Militarii români, exerciţiu de evaluare a unui sistem de rachete HAWK (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” au desfășurat exercițiul de evaluare a unei baterii HAWK, "Istria 20.08", în perioada 05-09 octombrie.

În cadrul exercitiului au fost evaluate capabilitățile din domeniile operații, logistică și protecția forței ale structurii HAWK, în toate fazele unei operații de apărare aeriană, planificarea acțiunilor, întrebuințarea în luptă a forțelor și mijloacelor și refacerea capacității de luptă a structurii, precizează site-ul armataromaniei.ro, administrat de Centrul Monitorizare Mass-Media al MApN.

Sistemele de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK (denumire provenită din acronimul Homing All the Way Killer) asigură apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective importante împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, a rachetelor de croazieră şi cu alte vehicule aeriene ce evoluează la înălţimi mici şi medii.

A fost o desfășurare de forțe și activități impresionantă, de la executarea în condiții tactice a unei deplasări de aproximativ 80 de km, instalarea în teren și redislocarea în barem pe o nouă poziție de tragere, combaterea inamicului aerian marcat de aeronave F16, C 27J Spartan, IAR 99, IAR 330, aparținând Bazei 90 Transport Aerian - Otopeni, Bazei 86 Aeriană – Borcea, Bazei 57 Mihail Kogălniceanu, Bazei Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” de la Boboc, diferite scenarii privind un posibil atac chimic, terestru, cât și diferite scenarii complexe privind incendii la diferite componente tehnice sau probleme medicale.

Comandamentul Forțelor Întrunite, prin șeful echipei de evaluare, colonel Istrate Bogdan și Statul Major al Fortelor Aeriene, prin evaluatori și personal direct implicat în activitatea bateriei, au elaborat un scenariu complex, apropiat realității războiului care a solicitat la maxim fizic și psihic militarii subunității.

O provocare suplimentară a fost desfășurarea activităților în condițiile respectării stricte a regulilor de prevenire a răspândirii Covid19.

Incidentele de toate tipurile: operații, logistică, protecția forței (atac terestru, EOD, CBRN, medical, apărare împotriva incendiilor) au fost rezolvate cu succes, iar rezultatul evaluării este cel așteptat.

O altă provocare a fost pregătirea și integrarea în subunitate a mai multor ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați-gradați profesioniști ai promoției 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel