SUA avertizează Rusia să nu mai reţină abuziv nave în Marea Azov

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a cerut joi Rusiei să înceteze "hărţuirea traficului maritim internaţional" în Marea Azov şi strâmtoarea Kerci şi a acuzat Moscova că încearcă să destabilizeze Ucraina, transmite Reuters.

"Acţiunile Rusiei pentru a perturba tranzitul maritim constitutie noi exemple din campania sa în curs de desfăşurare pentru subminarea şi destabilizarea Ucrainei, precum şi de dispreţ faţă de normele internaţionale", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert. Ea a afirmat că în ultimele săptămâni Rusia a împiedicat cel puţin 16 nave comerciale să ajungă în porturile ucrainene.

Rusia a reținut peste 150 de nave străine care se îndreaptă spre porturile ucrainene din Marea Azov, a declarat Oleh Slobodian, asistent al șefului serviciului de grăniceri al Ucrainei, pe 22 august.

,,Nu am date exacte, dar se pare că au fost reținuți mai mult de 150 de nave care se îndreaptă spre porturile ucrainene. Tendința este stabilă: polițiștii ruși de frontieră continuă să inspecteze navele care se îndreaptă către porturile ucrainene din Marea Azov", a declarat Slobodian, săptămâna trecută.

Nu mai în perioada 29 aprilie - 9 iulie 2018, au fost reţinute abuziv 93 de nave, iar pe 21 august, Oleh Slobodian, asistent al șefului serviciului de grăniceri al Ucrainei, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le are, autorităţile ruse au reţinut până în prezent 150 de nave.

Statele Unite vor furniza Ucrainei două bărci de patrulare de tip "Island" pentru a ajuta la contracararea tensiunilor crescânde cu Rusia în regiunea Mării Negre, a declarat jurnaliștilor pe 21 august la Kiev, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly.

El a spus că bărcile de patrulare, folosite de Garda de Coastă a SUA, vor spori capacitatea de apărare a Ucrainei în Marea Neagră, ţară aflată într-un conflict militar care stă să escaladeze în orice moment, deoarece Rusia a anexat ilegal Peninsul Crimeea în 2014.

De la deschiderea podului Kerci, ce asigură o legătură între Crimeea şi Rusia, garda de coastă a Rusiei blochează nave comerciale ucrainene în Marea Azov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel