SUA va oferi două ambarcaţiuni Ucrainei pentru a spori securitatea la Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite vor furniza Ucrainei două bărci de patrulare de tip "Island" pentru a ajuta la contracararea tensiunilor crescânde cu Rusia în regiunea Mării Negre, a declarat jurnaliștilor pe 21 august la Kiev, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly, potrivit kyivpost.

Statele Unite vor furniza Ucrainei două bărci de patrulare de tip "Island" pentru a ajuta la contracararea tensiunilor crescânde cu Rusia în regiunea Mării Negre, a declarat jurnaliștilor pe 21 august la Kiev, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly, potrivit kyivpost.

El a spus că bărcile de patrulare, folosite de Garda de Coastă a SUA, vor spori capacitatea de apărare a Ucrainei în Marea Neagră, ţară aflată într-un conflict militar care stă să escaladeze în orice moment, deoarece Rusia a anexat ilegal Peninsul Crimeea în 2014.

De la deschiderea podului Kerci, ce asigură o legătură între Crimeea şi Rusia, garda de coastă a Rusiei blochează nave comerciale ucrainene în Marea Azov.

Nu mai în perioada 29 aprilie - 9 iulie 2018, au fost reţinute abuziv 93 de nave, iar pe 21 august, Oleh Slobodian, asistent al șefului serviciului de grăniceri al Ucrainei, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le are, autorităţile ruse au reţinut până în prezent 150 de nave.

Cu o lungime de 19 kilometri, Podul Crimeei traversează Strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei

Cu toate acestea, nu se știe când vor fi livrate bărcile de patrulare, deoarece acordul pentru transferul acestora este în faza de negociere.

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly, a spus că cele două ambarcaţiuni vor fi livrate anul acesta, iar angajaţii garzii de coastă trebuie instruiţi pentru a putea opera cele două bărci.

,,Va dura ceva timp. Aceasta este o chestiune de luni, nu de zile ", a spus Chaly.

Bărcile de patrulare fac parte din pachetul de asistență militară a SUA pentru Ucraina, sistemele de apărare maritimă și de coastă fiind incluse pe lista de echipamente militare care urmează să fie furnizate, cum ar fi arme antitanc, sisteme de comunicații și radare anti-artilerie.

Noul proiect de lege privind bugetul apărării adoptat de Congresul SUA a alocat un ajutor finaciar pentru consolidarea apărării Ucrainei în valoare de 250 de milioane de dolari în 2019.

La începutul primăverii, Ucraina a primit 210 sisteme de rachete anti-tanc Javelin.

"Nu numai că este un semn de sprijin (pentru Ucraina). Este un semn de încredere și recunoaștere a progresului (Ucrainei) în lupta împotriva corupției ", a spus Chaly, indicând un nivel fără precedent de parteneriat strategic între cele două națiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel