Rusia a reținut abuziv 150 de nave îndreptate spre porturile ucrainene din Marea Azov

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a reținut peste 150 de nave străine care se îndreaptă spre porturile ucrainene din Marea Azov, a declarat Oleh Slobodian, asistent al șefului serviciului de grăniceri al Ucrainei.

,,Nu am date exacte, dar se pare că au fost reținuți mai mult de 150 de nave care se îndreaptă spre porturile ucrainene. Tendința este stabilă: polițiștii ruși de frontieră continuă să inspecteze navele care se îndreaptă către porturile ucrainene din Marea Azov ", a declarat Slobodian, marți, potrivit Interfax Ukraina.

El a adăugat că navele care se îndreaptă spre porturile rusești nu sunt reținute.

,,Ei [rușii] petrec mult timp pentru eliberarea permiselor de traversare a strâmtorii Kerci pentru navele care se îndreaptă spre porturile ucrainene, navele trebuie să aștepte câteva zile înainte pentru a traversa, uneori navele rusești care se îndreaptă către porturile rusești nu întârzie deloc", a spus el.

Slobodian a declarat că inspecțiile navelor care se îndreaptă spre porturile ucrainene sunt de obicei efectuate atunci când se află în zone care nu sunt accesibile ambarcațiunilor maritime de patrulare ucrainene.

 El a spus că navele ucrainene care navighează spre porturile ucrainene sunt oprite în zone îndepărtate care nu sunt accesibile pazei de coastă din Ucraina.

,,Au fost oprite mai ales vasele care se îndreaptă spre porturile ucrainene, sunt oprite în zonele cele mai îndepărtate, iar tacticile lor se schimbă din nou, rușii fiind liberi să acționeze acolo unde navele noastre [de frontieră] nu sunt prezente", a spus Slobodian.

După cum sa raportat luna trecută, Ministerul Infrastructurii din Ucraina a declarat că Rusia a reținut 93 de nave din 29 aprilie până în 9 iulie 2018, fără să prezinte motive.

Ministrul infrastructurii din Ucraina, Volodymyr Omelyan, a declarat că Rusia creează în mod deliberat impedimente pentru navele care se îndreaptă către porturile ucrainene din Marea Azov și a cerut Ucrainei să propună inițierea unor sancțiuni internaționale împotriva Rusiei.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cerut, la 17 iulie, Ministerului Apărării al Ucrainei să ia măsuri în legătură cu oprirea și verificarea ilegală a navelor ucrainene și străine care se îndreaptă către porturile din Marea Azov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel