Rusia reţine în mod ilegal 93 de nave ucrainene în Marea Azov

Cristian Soare |
Data publicării:

Începând cu 29 aprilie unitățile speciale rusești au crescut în mod nerezonabil numărul de inspecții ale navelor care se îndreaptă spre porturile ucrainene prin strâmtoarea Kerci, indiferent de pavilionul navei, a declarat Ministerul Infrastructurii din Ucraina.

"În total, 93 de nave au fost reținute pentru examinare în perioada 29 aprilie - 9 iulie 2018. Ca urmare a unor astfel de inspecții, navele rămân inactive începând cu câteva ore până la câteva zile. Armatorii suporta costuri nejustificat de mari", a declarat serviciul de presă al ministerului adjunct al infrastructurii Yuriy Lavrenchuk, potrivt interfax-ukraine.

Potrivit acestuia, toate datele privind incidentele sunt transmise Ministerului de Externe al Ucrainei

"Autoritățile ruse nu explică motivele inspectării navelor, creând astfel tensiuni în regiune și interferând cu navigația pașnică în partea de nord-est a Mării Negre și a Mării Azov", a spus serviciul de presă.

Ministerul Infrastructurii din Ucraina va cere Ministerului de Externe al Ucrainei să facă apel la Ministerul de Externe al Rusiei despre actele ilegale și să solicite clarificări cu privire la aspectele legate de organizarea utilizării în comun a Mării Azov, inclusiv a regulilor de navigație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel