Rodriguez a afirmat, într-o declarație de presă, că "pe baza acestui fapt, cele două țări au dorința de a stabili relații bune", subliniind importanța "de a lucra împreună în această direcție în lunile și anii următori".
"Guvernul împărtășește pe deplin declarațiile regelui Felipe al VI-lea", în timpul cărora acesta a subliniat importanța redefinirii relației existente cu Marocul pe "baze mai puternice și mai ferme", a declarat purtătorul de cuvânt.
Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a făcut apel, luni, la Madrid, pentru construirea unor noi relații între Rabat și Madrid, fiind pentru prima dată când regele spaniol comentează criza care a izbucnit între cele două țări în aprilie anul trecut.
Este de remarcat faptul că criza diplomatică severă dintre cele două țări a izbucnit în aprilie, pentru că Spania l-a găzduit pentru tratament pe Ibrahim Ghali, liderul Frontului Polisario care cere independența regiunii Sahara.
Criza diplomatică a atins punctul culminant la jumătatea lunii mai, odată cu intrarea a peste 10.000 de persoane din Maroc în Ceuta, când cele două țări au avut un schimb de declarații tăioase. Madridul, în special, a acuzat Marocul că a comis "agresiune" și "șantaj".
Potrivit presei spaniole, Marocul este primul partener comercial african al Spaniei. Luna trecută, un cotidian spaniol relata că Marocul cere, într-o manieră nedezvăluită, o recunoaștere decisivă de către Spania a suveranității sale asupra regiunii Sahara, pentru ca relațiile dintre cele două țări să revină la normal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News