Serbia face investiţii în industria de apărare. Contract pentru dotarea Forțelor armate sârbe cu vehiculele blindate Lazar-3 8x8

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 13 iulie, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a vizitat fabricile de armament care alcătuiesc complexul militar industrial din Velika Plana, iar cu ocazia acestei vizite a fost semnat şi un acord-cadru pentru dotarea Forțelor armate sârbe cu vehiculele de luptă blindate Lazar-3 8x8 și obuziere autopropulsate Nora B-52 M15 de 155mm.

În cadrul vizitei, pe lângă discuţiile legate de noul contract de înzestrare militară, ministrul sârb al Apărării i-au fost aduse la cunoştinţă detalii privind progresele tehnologice înregistrare de industria militară autohtonă, utile în producția de vehicule blindate de luptă Lazar-3 8x8 și Milosh 4x4 .

Aleksandar Vulin, cu ocazia acestei vizite, a ţinut să precizeze că, atât Ministerul Apărării cat și Forțele armate sârbe vor achiziţiona, în primul rând, produsele şi tehnica militară realizată de industria naţională de apărare.

Încheierea de către Aleksandar Vulin a unui nou contract de înzestrare militară a venit în contextul, după cum şi publicaţia Army Recognition precizează, în care Forțele armate sârbe au achiziţionat în ultima perioadă mai multe obuziere autopropulsate Nora, iar Ministerul Apărării a oferit fonduri suficiente pentru un al doilea lot obuziere Nora B52 de 155 mm.

De asemenea, complexul militar industrial din Velika Plana este locul unde se realizează asamblarea vehiculului blindat de luptă Milosh 4x4 și unde se efectuează testele finale în scopul introducerii acesteia în dotarea forțelor armate sârbe.

De la începutul acestui an şi până în prezent, Serbia a ţinut să ne arate că face investiţii serioase în apărare, iar înzestrarea Forţelor armate sârbe nu este deloc neglijată, cel puţin asta reiese la prima vedere.

Astfel, ministerul sârb al Apărării a prezentat, în premieră, pe 2 mai, sistemele de apărare aeriană Panţîr-S1E, pe care le-a achiziţionat de la Federaţia Rusă. O lună mai târziu ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, împreună cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe au participat la prezentarea versiunii modernizate a tancului principal de luptă M-84.

La jumătatea lunii iunie, cea mai mare şi mai importantă companie producătoare de vehicule militare din Serbia – Zastava TERVO – a prezentat un vehicul blindat de tip MRAP, un transportor M-20 6x6. Prezentarea oficială a transportorului M-20 6x6, care va intra în dotarea forţelor terestre sârbe, a fost organizată sub atentă monitorizare a ministrului sârb al Apărării, Iar, la începutul acestei luni, Serbia a primit din China un prim lot de drone CH-92A.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel