Serbia a prezentat noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84 (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul sârb al Apărării a prezentat, în cursul zilei de ieri, noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84, care va fi intitulată M-84 AS1.

Luni, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, împreună cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe au participat la prezentarea versiunii modernizate M-84 AS1, la  Institutul Tehnic Militar (Remont) din oraşul Čačak, potrivit upnewsinfo.com.

Cu ocazia acestui eveniment, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a ţinut să precizeze că tancul M-84 AS1 va îmbunătăţi capacitatea de luptă a Armatei sârbe şi astfel putând fi considerată una dintre armatele cu cele mai moderne tancuri din regiune.

„În anii precedenți, am acordat o atenție deosebită Forțelor Aeriene și Apărării Aeriene, dar acum este rândul Forţelor Tereste’’, a precizat Vulin.

,,Când tancul M-84 a fost construit în urmă cu 36 de ani, modernizarea acestuia a început în 1991 și nu a fost niciodată finalizată. Este pentru prima dată când procesul de modernizare a tancului M-84 este finalizat, iar aceasta este prima fază și vom continua să îmbunătățim puterea și capacitățile unităților noastre blindate'', a mai spus ministrul sârb al Apărării.

Având în vedere potențialul platformei tancului M-84, Armata Sârbă va moderniza această platformă la standardul M-84 AS1, în două faze – nouă tancuri M-84 vor fi modernizate în prima fază și încă 12 în cea de-a doua, a menţionat Nenad Miloradovic, ministru adjunct al Apărării.

Nenad Miloradovic a subliniat că începutul modernizării în serie a tancurilor, în această fază, este așteptat să aibă loc până la sfârșitul anului.

Standardul M-84 AS1 aduce tancului principal de luptă M-84, câteva îmbunătăţiri substanţiale, prin care pot fi menţionate: creșterea puterii de foc, îmbunătăţirea sistemului optic de ochire, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte şi îmbunătățirea gradului de protecție ( armură reactivă de tip ERO-19).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel