Serbia a prezentat noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84 (Video)

Cristian Soare / 09 iun 2020 / 14:03

Ministerul sârb al Apărării a prezentat, în cursul zilei de ieri, noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84, care va fi intitulată M-84 AS1.

Luni, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, împreună cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe au participat la prezentarea versiunii modernizate M-84 AS1, la  Institutul Tehnic Militar (Remont) din oraşul Čačak, potrivit upnewsinfo.com.

Cu ocazia acestui eveniment, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a ţinut să precizeze că tancul M-84 AS1 va îmbunătăţi capacitatea de luptă a Armatei sârbe şi astfel putând fi considerată una dintre armatele cu cele mai moderne tancuri din regiune.

„În anii precedenți, am acordat o atenție deosebită Forțelor Aeriene și Apărării Aeriene, dar acum este rândul Forţelor Tereste’’, a precizat Vulin.

,,Când tancul M-84 a fost construit în urmă cu 36 de ani, modernizarea acestuia a început în 1991 și nu a fost niciodată finalizată. Este pentru prima dată când procesul de modernizare a tancului M-84 este finalizat, iar aceasta este prima fază și vom continua să îmbunătățim puterea și capacitățile unităților noastre blindate'', a mai spus ministrul sârb al Apărării.

Având în vedere potențialul platformei tancului M-84, Armata Sârbă va moderniza această platformă la standardul M-84 AS1, în două faze – nouă tancuri M-84 vor fi modernizate în prima fază și încă 12 în cea de-a doua, a menţionat Nenad Miloradovic, ministru adjunct al Apărării.

Nenad Miloradovic a subliniat că începutul modernizării în serie a tancurilor, în această fază, este așteptat să aibă loc până la sfârșitul anului.

Standardul M-84 AS1 aduce tancului principal de luptă M-84, câteva îmbunătăţiri substanţiale, prin care pot fi menţionate: creșterea puterii de foc, îmbunătăţirea sistemului optic de ochire, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte şi îmbunătățirea gradului de protecție ( armură reactivă de tip ERO-19).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy