Serbia a prezentat un nou vehicul blindat M-20 6×6

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea mai mare şi mai importantă companie producătoare de vehicule militare din Serbia – Zastava TERVO – a prezentat în urmă cu câteva zile un vehicul blindat de tip MRAP, un transportor M-20 6x6.

Prezentarea oficială a transportorului M-20 6x6, care va intra în dotarea forţelor terestre sârbe, a fost organizată sub atenta monitorizare a ministrului sârb al Apărării, Aleksandar Vulin și a șefului Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe, generalul Milan Mojsilović, potrivit ministerului sârb al Apărării.

Transportorul blindat M-20 a fost proiectat pentru a transporta în siguranţă, pe capul de luptă şi nu nu mai, militarii forţelor terestre sârbe. Potrivit companiei producătoare, dar şi ministrului sârb al Apărării, transportorul blindat M-20 va putea să îndeplinească cu uşurinţă această sarcină, deoarece dispune de un nivel ridicat de protecție balistică și anti-mină. 

De asemenea, Vulin a ţinut să precizeze că există puține țări în lume care sunt capabile să construiască un vehicul de genul acesta, iar Serbia se număra printre ele.

Potrivit acestuia, este un lucru foarte important ca forţele terestre sârbe să se poată înzestra cu tehnica militară, produsă de industria sârbă de apărare.

Ministerul sârb al Apărării nu a dezvăluit prea multe detalii tehnice ale transportorului blindat M-20, dar a precizat că acesta dispune de o turelă echipă cu o mitralieră 12,7 mm, iar pe părţile laterale dispune de niște fante prin care soldaţii aflaţi în interior pot deschide focul, fără a fii obligaţi să iasă din vehicul.

În urmă cu aproape două săptămâni, Serbia a prezentat şi noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84.

Cu ocazia acestui eveniment, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a ţinut să precizeze că tancul M-84 AS1 va îmbunătăţi capacitatea de luptă a Armatei sârbe şi astfel va putea fi considerată una dintre armatele cu cele mai moderne tancuri din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel