Secretarul Forțelor Navale ale SUA a fost informat despre operațiunile trupelor române și americane de la Baza Mihail Kogălniceanu și Deveselu

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres

Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite, aflat în România, a efectuat o vizită la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, dar și la Baza Militară 99 Deveselu.

În cadrul vizitei sale, alături de înaltul diplomat de la Washington s-a aflat și E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Cei doi au fost însoțiți de general-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

 

Secretarul Kenneth J. Braithwaite a subliniat importanța cooperării dintre armatele americane și române

 

Diplomații americani au trecut în revistă operațiunile trupelor române și americane staționate la cele două baze militare. Secretarul american a vizitat și Portul Constanța și a subliniat importanța cooperării dintre Armatele României și Statelor Unite.

„Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite și Ambasadorul Adrian Zuckerman au efectuat o vizită oficială la baza militară „Mihail Kogălniceanu”, pentru a trece în revistă operațiunile trupelor române și americane staționate acolo. Secretarul Braithwaite a mai vizitat și Portul Constanța și marinarii americani de la Baza Deveselu. Secretarul a reiterat importanța continuării cooperării strânse dintre forțele armate americane și române și a mulțumit românilor pentru parteneriat”, a anunțat, Ambasada Statelor Unite în România, pe pagina oficială de Facebook.

 

Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite și Ambasadorul Adrian Zuckerman au...

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Vineri, 13 noiembrie 2020

 

Totodată, în cadrul vizitei sale oficiale de două zile în țara noastră, Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite, însoțit de Ambasadorul Zuckerman, s-au întâlnit ieri cu prim-ministrul Ludovic Orban și cu Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre cooperarea militară în regiunea Mării Negre și în Europa, precum și pașii în vederea punerii în aplicare a Foii de parcurs în materie de cooperare militară pentru următorii 10 ani, semnate la Washington luna trecută. 

 

Kogălniceanu și Deveselu, două puncte importante româno-americane pe teritoriul României

 

În ceea ce privește Baza Mihail Kogălniceanu, România investește masiv în modernizarea acestei baze aeriene aflate la Marea Neagră.

După extindere, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu va deveni una din cele mai mari baze militare NATO din Europa de Est.

Baza Militara 99 Deveselu, cunoscută mai mult ca ’’Scutul de la Deveselu’’, găzduiește sistemul anti-rachetă Aegis Ashore, care a născut multe controverse și campanii de fake news din partea Federației Ruse.

Rusia insistă însă că elementele sistemului american de aici ar avea o dublă utilitate, atât defensivă - în scop de interceptare - cât şi ofensivă, adică atacuri cu rachete de croazieră.

Poziția oficială a NATO este că scutul de la Deveselu are un rol pur defensiv și obiectivul său este de a descuraja acțiuni agresive din partea unor state cu veleități nucleare din Asia și Orientul Mijlociu, precum Coreea de Nord sau Iranul.

Sistemul Aegis Ashore desfășurat la Deveselu reprezintă un element-cheie al sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice (NATO BMD), având un caracter eminamente defensiv, fiind capabil să lanseze numai interceptori defensivi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel