Rușii se laudă că vor primi rachete hipersonice. Șeful GRU ucrainean: Poți speria lumea că ai „Kinzhal”, dar după 47 de lovituri ce urmează?

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele aeriene cu rază lungă de acțiune ale Rusiei urmează să fie echipate cu noi rachete hipersonice, a informat luni agenția de presă Interfax, citată de Reuters.

„În interesul aviației cu rază lungă de acțiune, se realizează dezvoltarea și furnizarea întregii game de arme de aviație, inclusiv noi rachete hipersonice de croazieră”, a declarat comandantul forțelor aeriene Serghei Kobilash, într-un interviu pentru ziarul ministerului rus al apărării.

Totuși capacitatea complexului militaro-industrial al Rusiei a fost serios afectată de sancțiunile impuse Moscovei, o mare parte din componentele de înaltă tehnologie fiind importate din statele occidentale.

 

Poți executa doar 47 de lovituri de ”Pumnal”

 

Armele hipersonice sunt printre cele mai afectate de sancțiuni, fapt remarcat și de șeful Direcției de informații a Armatei Ucrainene, Kirilo Budanov.

Acesta este de părere că Rusia protejează și nu folosește rachetele hipersonice Kinzhal, deoarece este incapabilă din punct de vedere tehnologic să producă noi unități.

Într-un interviu acordat pentru publicația ucraineană Liga, Budanov susține că la momentul începerii invaziei pe scară largă a Ucrainei, Federația Rusă avea 47 de rachete Kinzhal.

”În acest timp, au putut să mai facă câteva, cât timp au existat piese de schimb.

(Kinzhal - trad. ”Pumnal” n.r.) nu e o amenințare serioasă. Poți speria lumea cu faptul că ai un „Pumnal”. Dar când începi să le folosești cu adevărat, ce urmează? Poți executa 47 de lovituri. Pentru a înțelege mai bine, până acum au fost folosite mai mult de 900 de  rachete Iskander. Ce înseamnă 47 (prin comparație)?", a spus Budanov.

Potrivit acestuia, Federația Rusă nu poate obține componente pentru astfel de rachete din cauza sancțiunilor.

„Ei fac importuri paralele, dar acest lucru îngreunează foarte mult și mărește timpul de livrare a acestor piese. Și unele dintre componente, în ciuda tuturor (eforturilor n.r.), încă nu pot fi obținute”, a adăugat Budanov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel