Rusia se teme de un atac global major. Scenariul SF al ministerului rus al apărării vorbește de operațiuni aeriene ale Occidentului

Foto: ministerul rus al apărării
Foto: ministerul rus al apărării

Experții militari ruși se tem că Rusia ar putea deveni ținta unui atac global major. 

Moscova continuă procesul de autovictimizare. Imaginea unei Rusii atacate, aflată sub asediul forțelor occidentale, este obiectivul propagandei Kremlinului.

”Rusia se confruntă cu o agresiune din partea Occidentului, care, folosind Ucraina în scopuri proprii, o pregătea (de mult timp  - n.r.) pentru un „război mare””, declara Putin în cuvântarea sa de acum un an, pe 21 februarie 2023.

Occidentul pariază nu doar pe izolarea, ci și pe distrugerea statului rus în forma sa actuală, transmite propaganda rusă.

Așa că toate publicațiile de la Moscova au pe prima pagină declarațiile lui Macron privind trimiterea de trupe franceze în Ucraina sau conversația ofițerilor germani despre rachetele Taurus ce ar putea fi livrate Kievului.

Pentru a induce în rândul populației ideea de fortăreață asediată, toate marile publicații ruse (printre care Tass, Izvestia, Ria, RBK, URA) au publicat o ”analiză” realizată, ni se spune, pe 5 martie 2024, de revista ”Gândirea militară”, a ministerului rus al apărării.

Trecând peste faptul că ne-a fost imposibil să identificăm materialul original (publicația Gazeta este singura care ne trimite la pagina principală a revistei, dar nu găsim materialul), analiza preluată de media rusă avertizează că Rusia ar putea deveni ținta unei operațiuni combinate de amploare, în viitor.

 

Scenariul atacării Rusiei: Invadarea Ucrainei, doar că în oglindă

Foto: ministerul rus al apărării

Potrivit autorilor, ar putea exista de la două sau trei, dar poate până la șapte lovituri aeriene și cu rachete îndreptate împotriva infrastructurii militaro-industriale și administrative.

Analiza speculează că „adversarul studiază problema creării unor grupări de trupe inter-arme, compacte și extrem de mobile”, denumite în text forțe operaționale comune, al căror scop ar fi distrugerea acestor structuri în „toate zonele - pe uscat, pe mare, în aer și în spațiu și spațiu informațional”.

„Cele mai așteptate acțiuni sunt operațiunile aer-sol (sau aer-mare). Mai exact, vor începe cu operațiuni ofensive aeriene (din 2030, aerospațial) constând dintr-o lovitură globală rapidă, mai multe lovituri masive cu rachete (de la 2-3, până la 5-7) și lovituri aeriene”, se arată în text.

În același timp, „Gândirea militară” clarifică faptul că lupta și puterea numerică a forțelor unite ale inamicului pe timp de pace este de doar 50-70% din ceea ce va funcționa în timpul războiului.

Analiza mai arată că atacurile vor fi mascate de exerciții, iar avioanele și dronele inamice vor zbura de-a lungul graniței cu Rusia (scenariul pare preluat fix din invadarea Ucrainei de trupele ruse, care a fost precedată de exerciții militare la granițele de nord și est ale Ucrainei).

Autorii recunosc că este necesară o modernizare profundă a forțelor aerospațiale ruse ”cu avioane și drone noi și modernizate, introducerea sistemelor avansate de control automatizat”.

Atât s-a putut, ar putea fi concluzia la încercarea propagandei ruse de a genera scenariul unei Rusii amenințate. Totuși, pentru o populație care, în mare majoritate, nu se informează decât de la televiziunile și publicațiile oficiale, scenariul prezentat consolidează opinia generală a rușilor că acțiunile Occidentului urmăresc distrugerea statului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel