Putin consideră epurările lui Stalin o ”pagină neagră”, dar nu crede că URSS e vinovată de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin respinge ideea că fosta Uniune Sovietică împărtăşeşte cu Germania nazistă vina izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press.

La două săptămâni după ce Germania nazistă a invadat Polonia, la 1 septembrie 1939, Uniunea Sovietică a invadat Polonia din est, iar dictatorul sovietic Iosif Stalin şi cel nazist Adolf Hitler au împărţit Polonia şi ţările baltice printr-un protocol secret.

Oficiali ruşi susţin că Moscova a fost nevoită să intervină din cauza eşecului Occidentului de a se opune agresiunii hitleriste.

Epurările lui Stalin reprezintă o "pagină neagră" în istoria Rusiei, a declarat săptămâna trecută, la o conferinţă pe teme de afaceri internaţionale, la Soci, preşedintele rus Vladimir Putin, informează News.ro.

Însă liderul de la Kremlin a respins ideea că Stalin este vinovat împreună cu Hitler de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial drept "apogeul cinismului".

Putin a insistat în schimb asupra rolului decisiv al Uniunii Sovietice în înfrângerea naziştilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel