Putin consideră epurările lui Stalin o ”pagină neagră”, dar nu crede că URSS e vinovată de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Tudor Curtifan / 07 oct 2019 / 08:04

Preşedintele rus Vladimir Putin respinge ideea că fosta Uniune Sovietică împărtăşeşte cu Germania nazistă vina izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press.

La două săptămâni după ce Germania nazistă a invadat Polonia, la 1 septembrie 1939, Uniunea Sovietică a invadat Polonia din est, iar dictatorul sovietic Iosif Stalin şi cel nazist Adolf Hitler au împărţit Polonia şi ţările baltice printr-un protocol secret.

Oficiali ruşi susţin că Moscova a fost nevoită să intervină din cauza eşecului Occidentului de a se opune agresiunii hitleriste.

Epurările lui Stalin reprezintă o "pagină neagră" în istoria Rusiei, a declarat săptămâna trecută, la o conferinţă pe teme de afaceri internaţionale, la Soci, preşedintele rus Vladimir Putin, informează News.ro.

Însă liderul de la Kremlin a respins ideea că Stalin este vinovat împreună cu Hitler de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial drept "apogeul cinismului".

Putin a insistat în schimb asupra rolului decisiv al Uniunii Sovietice în înfrângerea naziştilor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy