Președintele Dumei de Stat a Rusiei: Vom cere folosirea armelor capabile să distrugă regimul de la Kiev

Ionel Copcea |
Data publicării:
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Viaceslav Volodin.
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Viaceslav Volodin.

Comentând încercarea de atac cu drone ucrainene asupra Kremlinului, președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Viaceslav Volodin, a scris, pe 03.05.2023, pe canalul său de Telegram, că un atac asupra Kremlinului, cu scopul de a-l lovi pe președintele rus, reprezintă un atac la adresa statului rus în ansamblu.

Volodin a remarcat faptul că, “dând ordine să se comită astfel de acțiuni, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit egal cu teroriștii internaționali”.

Președintele Dumei de Stat a numit metodele de acțiune ale regimului de la Kiev “criminale”. Printre ele, Volodin a menționat șantajul nuclear, tentativele de asasinat și asasinarea politicienilor și a unor persoane publice, sabotajul împotriva infrastructurii civile, iar acum tentativa de atac asupra șefului statului rus.

“Regimul terorist de la Kiev, după ce a confiscat un întreg stat, amenință securitatea Rusiei, a Europei și a întregii lumi”, a subliniat Volodin.

El a mai precizat că politicienii occidentali ar trebui să înțeleagă faptul că au devenit sponsori și complici în activitatea infracțională. Potrivit lui Volodin, nu vor putea să existe negocieri cu regimul Zelenski, în principiu.

“Vom cere utilizarea armelor care pot opri și distruge regimul de la Kiev”, a concluzionat Volodin.

Anterior, Serviciul de presă al președintelui Federației Ruse a relatat că, astăzi, drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul. Ambele aparate de zbor fără pilot întrebuințate au fost distruse de armată și de serviciile speciale. Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că, în momentul atacului, șeful statului nu se afla la Kremlin. El a promis, de asemenea, un răspuns dur la astfel de acțiuni ale regimului de la Kiev.

Comentariul autorului: Prima întrebare care se pune în legătură cu incidentul de astăzi de la Kremlin este dacă atacul cu drone a fost unul real sau reprezintă “o făcătură” a serviciilor speciale rusești.

La o primă vedere, acesta pare să fie adevărat și să se încadreze în evoluția evenimentelor înregistrate în ultimele zile, în ceea ce privește conflictul ucrainean. Cu câteva zile în urmă, au apărut o serie de informații potrivit cărora președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a autorizat serviciile sepeciale să organizeze și să comită acțiuni subversive pe teritoriul Rusiei, înaintea declanșării unei contraofensive de amploare a Forțelor Armate ale Ucrainei. În scurt timp, acțiunile de acest fel au și început să se întâmple, fiind semnalate explozii la depozitele de combustibili din Sevastopol și Taman, precum și sabotarea căilor ferate în Regiunea Bryansk, soldată cu deraierea mai multor garnituri de tren. De asemenea, FSB a anunțat că în Crimeea a fost dejucată o tentativă de asasinare a unor oficiali locali.

În cazul în care atacul cu drone de la Kremlin nu a fost organizat de autoritățile de la Kiev, așa cum au anunțat deja reprezentanții acestora, atunci poate fi vorba despre “o punere în scenă” a serviciilor rusești. Un astfel de demers ar putea avea ca scop, pe de o parte, încercarea de a opri sprijinul occidental pentru “regimul criminal de la Kiev” și, pe de altă parte, de a justifica și a face legitime o serie de atacuri ce vor urma să fie executate de forțele ruse. Cel mai probabil, acestea se vor simți, în sfârșit, eliberate de povara unor lovituri asupra centrelor de decizie și a liderilor politici și militari din Ucraina.

În ceea ce privește armele la care se referă președintele Dumei de Stat și care ar putea fi întrebuințate pentru “a opri și distruge regimul de la Kiev”, cel mai probabil este vorba despre rachetele hipersonice și nu despre arme nucleare, strategice sau tactice. Rusia dispune deja mai multe tipuri de rachete hipersonice, între care Kinzhal (cu bazare aeriană) și Zircon (cu bazare navală), care au fost folosite mai puțin sau nu au fost folosite deloc în conflictul din Ucraina.

Probabil că, autoritățile de la Moscova au păstrat atu-ul armelor hipersonice pentru eventualitatea extinderii conflictului din Ucraina într-un război cu SUA și NATO sau pentru situația unui impas major pe câmpul de luptă.

O tentativă de asasinare a președintelui rus, s-ar încadra, de asemenea, în lista de acțiuni ce necesită un răspuns decisiv, cu atacuri masive cu arme hipersonice, care nu pot fi interceptate de mijloacele aflate la dispoziția militarilor ucraineni.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel