Militarii ucraineni laudă obuzierul american Paladin (Video): Trage cu precizie şi se poate repoziţiona rapid înainte ca ruşii să-l repereze

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzierele autopropulsate american M109 A6 Paladin, donate de SUA, au jucat un rol important în contraofensiva pe care Forţele Armate Ucrainene o duc acum în zona frontului din sudului Ucrainei.
Obuzierele autopropulsate american M109 A6 Paladin, donate de SUA, au jucat un rol important în contraofensiva pe care Forţele Armate Ucrainene o duc acum în zona frontului din sudului Ucrainei.

Obuzierele autopropulsate americane M109 A6 Paladin, donate de SUA, au jucat un rol important în contraofensiva pe care Forţele Armate Ucrainene o duc acum în zona frontului din sudului Ucrainei, pe linia frontului Robotine-Verbove. Capacitatea obuzierelor Paladin de a se repoziţionă rapid după ce au deschis focul a făcut din ele o provocare mare pentru trupele de artilerie rusești.

Militarii ucraineni din Brigada 47 Mecanizată, care a luat parte la cele mai grele lupte din regiunea Zaporojie, spun că obuzierele Paladin, împreună cu tancurile Leopard 2A6 donate, au ajutat forțele armata ucrainene să rupă liniile de apărare dense ale Rusiei.

Youtube video image

SUA au promis Ucrainei 18 obuziere Paladin în ianuarie. De asemenea, Ucraina le-a primit de la Italia, Letonia, Norvegia și Marea Britanie în cadrul unui acord de achiziție privată.

Deși obuzierul american Paladin poate trage cu obuze standard de 155 mm, ce pot lovi ţinte aflate pe o rază de până la 24 de kilometri, ucrainenii folosesc armele pentru a lovi ținte la mai puțin de 10 km, potrivit militarilor ucrainenii din cadrul Brigăzii 47, într-un interviu acordat postului de știri ucrainean United24 Media.

Cu abilitatea sa de a lovi ținte cu precizie și de a se repoziţionă rapid înainte ca rușii să poată deschide focul, obuzierul Paladin a jucat un rol semnificativ în eliberarea satului Robotyne, potrivit militarilor ucraineni.

Potrivit acestor, obuzierele americane Paladin au tras între 50 și 100 de obuze pe zi, folosind adesea muniții cu dispersie donate de SUA.

"Când infanteria are nevoie de ajutor, nu există loc pentru economie" la muniţie, a relatat United24.

Evaluarea privind mobilitatea obuzierelor Paladini coincide în mare măsură cu cea pe care o fac chiar ruşii. Săptămâna trecută, Andrei Gurulev, membru al Dumei de stat ruse, a declarat pe canalul său de Telegram că forțele ucrainene "au trecut la tactici de suprimare''.

,,Folosesc masiv obuze cu dispersie, trăgând intens asupra punctelor forte ale unităților ruseşti și ale grupurilor de asalt. Au foarte multă muniție, încearcă să ardă absolut tot", a spus oficialul rus, potrivit The War Zone.

Deși și-a îmbunătățit războiul de contra-baterie, cu unele rezultate pozitive, artileria rusă nu se compară cu raza de acțiune și manevrabilitatea de care dau dovadă obuzierele utilizate de artileria ucraineană, în special a Paladin care sunt mult mai mobile decât obuzierele remorcate ale armatei ruse, a adăugat atunci Gurulev.

Între timp, tancurile Leopard sunt folosite de ucraineni pentru a acoperi trupele care avansează cu vehicule de luptă Bradley prin cele mai complexe linii de apărare ale forţelor ruse de ocupaţie, a precizat Vitaliy, comandant de tanc din Brigada 47 Mecanizată, care spune că a supraviețuit unui atac cu rachete ghidate antitanc. În comparație cu tancurile T-72 din epoca sovietică cu care Vitaliy era obișnuit înainte, Leopardul este "superior în ceea ce privește viteza, precizia, capacitățile de ochire și blindajul".

Deși este posibil ca contraofensiva să nu se desfășoare atât de rapid pe cât sperau unii, se pare că vehiculele blindate occidentale oferă Ucrainei un avantaj.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel