Libia, conflict între milițiile rivale

Alexandru Nicolae |
Data actualizării: | Data publicării:

Libia este în stare de urgență după ce a început conflictul între cele două miliții rivale.

Starea de urgenţă a fost decretată duminică la Tripoli şi în suburbiile sale în contextul ciocnirilor dintre miliţiile rivale, violenţe care s-au soldat cu cel puţin 39 de morţi şi zeci de răniţi în ultima săptămână, a anunţat guvernul libian susţinut de ONU, relatează dpa.

"Din cauza pericolului situaţiei actuale şi din motive de siguranţă de interes public, consiliul prezidenţial declară stare de
urgenţă în capitală, Tripoli, şi suburbiile sale pentru a proteja civilii, proprietăţi private şi instituţii vitale", se arată într-un comunicat.

Consiliul a cerut încetarea luptelor şi respectarea unei încetări a focului în coordonare cu misiunea ONU în Libia. Între victime se află şi civili. Confruntările au izbucnit luni între miliţii rivale la Tripoli. Libia este împărţită între două guverne rivale: unul la Tripoli şi celălalt în oraşul Tobruk (est).

Aproape 40 de persoane au murit în conflicte 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat sâmbătă "toate părţile să înceteze imediat ostilităţile" în Libia şi să se conformeze armistiţiului încheiat în trecut sub egida Naţiunilor Unite", motează AFP.

Antonio Guterres "condamnă continuarea violenţelor în interiorul şi în jurul capitalei Libiei şi în special bombardamentele la întâmplare la care au recurs grupările armate, care ucid şi rănesc civili, printre care copii", a precizat un comunicat al serviciilor sale.

Circa 40 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o sută au fost rănite, în majoritate civili, în cinci zile de confruntări între miliţii rivale în cartierele din sudului oraşului Tripoli, potrivit unui bilanţ oficial anunţat vineri seară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel