Libia, acord pentru încetarea focului la Tripoli

Milițiile rivale angajate în lupte aproape de Tripoli ar putea înceta focul în urma unui acord.

Guvernul de uniune naţională din Libia, recunoscut de comunitatea internaţională, a anunţat miercuri semnarea unui nou acord de încetare a focului între miliţiile rivale angajate în lupte în apropiere de capitala Tripoli, informează AFP.

Acordul, care a fost precedat de o încetare a focului, marţi, a fost semnat de reprezentanţi ai oraşelor Tripoli şi Tarhuna (vestul Libiei), de unde provin principalele miliţii implicate în ciocniri, a precizat într-un comunicat Ministerul de Interne al guvernului de uniune naţională.

A salutat revenirea la calm

Textul ratificat miercuri de ministrul de interne libian stipulează în principal respectarea acordului semnat sub egida ONU la 4 septembrie, dar care a rezistat doar câteva zile. Documentul mai prevede formarea unei forţe permanente mixte compuse din agenţi de poliţie din Tripoli şi Tarhuna responsabilă cu securitatea cartierelor de la periferia sudică a capitalei, teatrul unor lupte sângeroase în ultima lună.

Guvernul a salutat într-un comunicat "revenirea la calm" în aceste zone, unde luptele au provocat cel puţin 117 morţi, peste 400 de răniţi şi peste 25.000 de refugiaţi interni, conform unui nou bilanţ oficial.

În aceste confruntări sunt implicate miliţii venite în special din oraşe ca Tarhuna şi Misrata (vest) şi grupări armate din Tripoli, pe fondul unei lupte dure de influenţă pentru a domina capitala şi a controla instituţiile şi bogăţiile acestei ţări ajunsă în haos de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel