Israelul duce apărarea aeriană la un alt nivel. Armata Israelului va avea un sistem de apărare aeriană bazat pe laser

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare Israeliene vor avea primul sistem de apărare aeriană bazat pe laser „în aproximativ un an”, a declarat marți prim-ministrul israelian Naftali Bennett la o conferință a Centrului de Cercetare pentru Securitatea Naţională (INSS), adăugând că sistemul va fi mai întâi folosit într-o fază experimentală și ulterior devenind complet operațional.

Luând cuvântul la deschiderea unei conferinţe anuale a Centrului de Cercetare pentru Securitatea Naţională (INSS), Naftali Bennett a prezentat acest proiect "care va permite pe termen mediu şi lung să înconjoare Israelul cu un zid laser care să-l protejeze de rachete, proiectile, drone şi alte ameninţări".

În ianuarie 2020, Ministerul israelian al Apărării a anunțat că a dezvoltat sisteme laser pentru interceptarea rachetelor, mortierelor, UAV-uri și rachetelor ghidate antitanc, împreună cu companiile de apărare Rafael Advanced Systems și Elbit Systems.

Ministerul israelian al Apărării a anunţat în iunie că a folosit un laser de mare putere într-o serie de teste. În timpul acestei serii de teste, un sistem laser de mare putere a fost instalat pe o aeronavă și a fost testat în mai multe scenarii. A interceptat și a distrus cu succes toate UAV-urile lansate pe parcursul testului.

’’Am interceptat cu succes mai multe UAV-uri în aer, într-un interval de peste 1 km. Aceasta este o realizare tehnologică revoluționară și este esențială pentru dezvoltarea în continuare a sistemului nostru de laser aerian de mare putere”, a precizat la momentul respectiv şeful Direcției de Cercetare și Dezvoltare din Ministerul Apărării, generalul de brigadă Yaniv Rotem.

Sistemul de apărare aeriană bazat pe laser, dezvoltată de Ministerul israelian al Apărării şi compania Elbit Systems, foloseşte tehnicile de detectare aeriană deja utlizate de Forţele Armate Israeliene apoi propulsează un fascicul laser de 100 de kilowaţi în direcţia ţintei, a explicat atunci Yaniv Rotem.

În iunie anul trecut, Ministerul israelian al Apărării estimase că sistemul de apărare aeriană bazat pe laser va fi operaţional în trei sau patru ani, în timp ce premierul Bennett a dat asigurări marţi că va fi gata "într-un an".

Bennett a precizat că actualul sistem antirachetă Iron Dome costă zeci de mii de dolari şi că noua tehnologie va economisi bani şi va întări securitatea Israelului.

"Cu opţiunea de a intercepta o rachetă cu doar un impuls electric care costă câţiva dolari, vom putea face să dispară ameninţarea iraniană la frontierele noastre", a spus Naftali Bennett.

Premierul Israelului a mai sugerat că această tehnologie ar putea servi şi altor ţări din regiune "expuse, de asemenea, la ameninţări din partea Iranului şi a aliaţilor săi".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel