Urmărește emisiunea live



Israel - Iran, tensiuni. Netanyahu: Au trecut ”linia roșie”!

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
netanyahu
netanyahu

Israel acuză Iranul că a lansat rachete din Siria asupra părții din Platoul Golan ocupate de Israel. Situația e din ce în ce mai tensionată, iar Benjamin Netanyahu a declarat că Iranul a trecut o "linie roşie"

"Reacţia noastră a fost în consecinţă. Tsahal (armata israeliană) a efectuat un atac pe scară largă asupra unor obiective iraniene în Siria", a afirmat Netanyahu, într-un video postat pe contul său de Twitter, subliniind că niciuna dintre rachete nu a căzut în Israel.

"Suntem angajaţi într-o bătălie prelungită, iar politica noastră este clară: Nu vom permite Iranului să se stabilească militar în Siria", a precizat premierul israelian, într-o primă reacţie publică după zecile de raiduri efectuate de Israel în Siria în zorii zilei, informează Agerpres.

Israelul a efectuat în noaptea de miercuri spre joi zeci de raiduri aeriene în Siria contra unor ţinte prezentate drept iraniene, afirmând că acţionează ca represalii la tiruri de rachete iraniene asupra părţii din Platoul Golan aflată sub controlul său.

Dacă provenienţa tirurilor se confirmă, aceste lansări de rachete din Siria ar reprezenta primul atac direct al Iranului asupra unor poziţii israeliene în cadrul confruntării la distanţă începute de mai multe decenii între cele două state.

Riposta israeliană pe teritoriul sirian este la rândul său de o intensitate neobişnuită, de la începutul războiului civil, în 2011.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel