Israel, armistițiu cu Hamas. Netanyahu: ”Inamicii ne-au implorat”

Sebastian Florea |
Data publicării:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu apără, în faţa criticilor, decizia încheierii unui armistiţiu cu Hamas.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a încercat să respingă miercuri criticile de după armistiţiul încheiat indirect cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza, informează AFP. 'În perioadele de urgenţă, publicul nu poate fi întotdeauna pus la curent cu deciziile esenţiale pentru securitatea ţării şi considerente ce trebuie să rămână secrete pentru inamic. Inamicii noştri ne-au implorat să acceptăm acest armistiţiu şi ei o ştiu foarte bine de ce au făcut-o', a spus Netanyahu.

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii la Sde Boker (sud), în cadrul unei ceremonii în memoria lui David Ben Gurion, unul dintre părinţii fondatori ai statului Israel. Premierul Israelului este ţinta criticilor din partea locuitorilor israelieni din Fâşia Gaza şi a membrilor propriei sale coaliţii guvernamentale după anunţarea unui armistiţiu care pune capăt celei mai severe confruntări între armata israeliană şi grupările armate palestiniene de după războiul din 2014. Aceştia îi reproşează lui Netanyahu că a acceptat armistiţiul înainte să lovească mai tare în Hamas, care guvernează neîntrerupt în Fâşia Gaza.

'Aud vocile locuitorilor din sud, însă eu şi şefii serviciilor de securitate avem o imagine mai largă a lucrurilor, pe care nu o pot împărtăşi cu opinia publică', a subliniat Netanyahu. Grupuri palestiniene, printre care mişcarea islamistă Hamas la putere în Gaza, au anunţat marţi seară o încetare a focului cu Israelul încheiată în mod indirect prin mediere egipteană şi au indicat că cer Israelului să o respecte la rândul său.

Fâşia Gaza şi teritoriul israelian care o înconjoară sunt, de duminică, scena uneia dintre cele mai severe confruntări între armata israeliană şi grupurile armate palestiniene de la războiul din 2014. Grupurile palestiniene au tras sute de rachete şi obuze de mortieră în direcţia Israelului. Armata israeliană a lovit zeci de poziţii ale Hamas şi Jihadului Islamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel