Întâlnirea ministrului apărării naționale cu președintele Industriei de apărare din Turcia: Este foarte important să întărim cooperarea în domeniul tehnico-militar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Haluk Görgün, președintele Industriei de apărare din Turcia, al doilea din stânga, prezent la expoziția de tehnică militară Black Şea Defense and Aerospace (BSDA) 2024. Sursa foto: Twitter/Haluk Görgün.
Haluk Görgün, președintele Industriei de apărare din Turcia, al doilea din stânga, prezent la expoziția de tehnică militară Black Şea Defense and Aerospace (BSDA) 2024. Sursa foto: Twitter/Haluk Görgün.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, l-a primit joi, 23 mai, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe Haluk Görgün, președintele Industriei de apărare din Turcia. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre cele mai recente evoluții ale cooperării tehnico-militare între România și Republica Turcia, precum și despre oportunitățile de colaborare dintre companiile din industria de apărare din cele două țări.

Ministrul Tîlvăr a subliniat importanța proiectelor comune, derulate atât în context bilateral, cât și în cadrul NATO, în vederea consolidării securității zonei Mării Negre, subiect aflat și pe agenda discuțiilor purtate recent la Ankara în marja primei reuniuni a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia.

Ca aliați NATO în Regiunea Mării Negre, este foarte important să întărim cooperarea în domeniul tehnico-militar, pentru a putea răspunde cerinţelor privind dotarea forțelor armate. O industrie românească de apărare consolidată este necesară, având în vedere specificul situaţiei de securitate din regiunea noastră”, a spus ministrul Tîlvăr, potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN.

Ministrul apărării naționale a apreciat, de asemenea, nivelul foarte bun al cooperării dintre forțele armate române și turce pe toate componentele, accentuând rolul important pe care îl va avea Grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră – MCM Black Sea, pentru siguranța rutelor de navigație în zonă.

La finalul întrevederii, ministrul Tîlvăr a evidenţiat participarea consistentă a companiilor turceşti de profil la Black Sea Defense & Aerospace Exhibition (BSDA 2024), aspect care contribuie la consolidarea dialogului dintre companiile din industria de apărare din Turcia şi România.

 

Compania Roketsan își propune să crească exporturile către Europa și țările NATO

 

Un dintre companiile turce prezente la expoziția de tehnică militară Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) 2024 este Roketsan.

După cum reiese dintr-un comunicat de presă publicat în mass-media turcă, compania Roketsan își prezintă cele mai recente produse, care și-au dovedit succesul în domeniu militar, la expoziția BSDA 2024 care se desfășoară în România.

BSDA 2024, una dintre cele mai importante reuniuni ale industriei de apărare din Europa de Sud-Est, se desfășoară la București în perioada 22-24 mai.

Roketsan participă la această expoziție, care găzduiește participanți din întreaga lume, cu produsele sale tehnologice de ultimă generație, conforme cu standardele NATO.

Compania Roketsan își propune să își sporească exporturile de echipamente militare în regiune prin întâlnirile pe care le va avea la BSDA 2024.

Subliniind faptul că Turcia și România sunt ambele vecine la Marea Neagră și aliați NATO, Murat Ikinci, directorul general al Roketsan, a declarat: "Astăzi, ne reprezentăm cu mândrie țara cu produsele noastre pe care le exportăm în multe părți ale lumii, din Asia până în America, din Orientul Mijlociu până în Europa".

Roketsan la standul său de la BSDA 2024 prezintă: MAM-C, MAM-L, MAM-T din grupul de muniții destinate echipării vehiculelor aerian de luptă fără pilot la bord (UCAV).

De asemenea, compania turcă mai are expus: KARAOK - Short Range Anti-Tank Weapon, OMTAS - Medium Range Anti-Tank Weapon, L-UMTAS - Laser Guided Long Range Anti-Tank Weapon din grupul de muniţii antitanc, SUNGUR - Manpad Air Defence Missile System din grupul de rachete de apărare aeriană, sistemul de rachete de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune SİPER, racheta de croazieră ÇAKIR, care poate fi utilizată de pe UCAV-uri și are capacitate anti-navă, și rachetele balistice TRLG-122 și TRLG-230 din cadrul sistemelor de rachete sol-sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel