Germania - premieră majoră pentru Ucraina: Sisteme de ultimă generație Skynex, capabile să distrugă roiuri de drone, ar putea ajunge pe front

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de apărare aeriană Skynex / Foto: Rheinmetall 
Sistemul de apărare aeriană Skynex / Foto: Rheinmetall 

Rheinmetall va furniza două sisteme de apărare aeriană Skynex unui client internațional. Din sursele Reuters, se pare că beneficiarul noului sistem dezvoltat de concernul german este Ucraina.

Concernul german Rheinmetall anunțase, în această dimineață, că va furniza unui client internațional două sisteme de apărare aeriană Skynex, a cărui primă prezentare a avut loc în noiembrie 2021.

”Sistemele vor spori capacitatea clientului de a se apăra împotriva amenințărilor aeriene”, se arăta în comunicatul companiei.

Sistemele urmează să fie livrate la începutul anului 2024, se mai arată în comunicat.

Potrivit cotidianului Handelsblatt, citat de Reuters, cele două sisteme suplimentare de apărare aeriană de tip Skynex urmează să fie trimise Ucrainei.

De asemenea, se arată că sistemul Skynex și-a demonstrat capacitatea de a angaja roiuri de drone aeriene mici, pe distanțe scurte, acolo unde rachetele ghidate nu sunt atât de eficiente.

Armamentul principal al Skynex este un tun automat de 35 mm Oerlikon Mk3. Foto: Rheinmetall 

Utilizarea muniției de 35 mm dezvoltată de Rheinmetall este semnificativ mai ieftină decât sistemele similare de apărare aeriană bazate pe rachete ghidate. Aceste muniții nu sunt afectate de contramăsuri electronice atunci când sunt utilizate.

”Succesul sistemului antiaerian autopropulsat Flakpanzer Gepard din Ucraina subliniază eficacitatea apărării aeriene bazate pe tunuri de 35 mm împotriva țintelor aeriene, în special a rachetelor de croazieră și a dronelor”, se mai arată în comunicatul Rheinmetall.

În plus, a fost semnat un memorandum de înțelegere pentru achiziționarea de camioane HX, în valoare de aproximativ 12 milioane EUR, care vor fi livrate împreună cu sistemele Skynex.

Opțional, se pot atașa la Skynex, radarul de detecție tactic Oerlikon X-TAR3D, tunul dublu Oerlikon GDF009 TREO de 35 mm, tunul laser Oerlikon și noua rachetă Denel Cheetah C-RAM (Counter-Rocket, Artillery, Mortier).

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Urmărirea și distrugerea unui obiect aerian se realizează automat datorită procesorului de control al focului încorporat. Sistemul poate fi controlat de la distanță dintr-o altă locație.

Skynex include sistemul de comandă și control Skymaster de la Oerlikon, o soluție versatilă de comandă și control care extinde semnificativ capacitățile de apărare aeriană la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel