Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egipt şi a patru nave de război Israelului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania a aprobat livrarea unui submarin către Egipt şi a patru nave de război către Israel, potrivit unui document consultat marţi de dpa.

Comenzile au fost plasate companiei germane de apărare Thyssenkrupp Marine Systems.

Consiliul Federal de Securitate a dat undă verde livrărilor, prin decizii anunţate marţi de ministrul german al economiei, Peter Altmaier, într-o scrisoare către comisia parlamentară de economie.

Consiliul şi-a dat de asemenea acceptul pentru exportul de muniţii în valoare de 179 de milioane de euro (196 milioane de dolari) de către societatea Rheinmetall în Qatar.

Pakistanul va primi şi el un avion torpilor de vânătoare de la Rheinland Air Service, în timp ce 72 de rachete de la Diehl Defense vor fi exportate în Filipine.

Egiptul a fost al treilea dintre cei mai importanţi cumpărători de echipamente militare din Germania anul trecut, importând produse în valoare de 802 miliarde de euro.

Acest parteneriat a fost sursa unor controverse din cauza nerespectării drepturilor omului de către preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, potrivit Agerpres.

Egiptul luptă de asemenea în cadrul unei coaliţii conduse de Arabia Saudită în Yemen. Germania a suspendat livrările de echipamente militare în Arabia Saudită din cauza războiului său sângeros împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran, în Yemenul devastat de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel