Forțele Aeriene Italiene îşi încheie misiunea de Poliție Aeriană Întărită în România. Eurofighter Typhoon au efectuat patru decolări de urgență în cele 8 luni de serviciu aerian

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Italiene. Sursa Foto: Forțele Aeriene Române.
Misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Italiene. Sursa Foto: Forțele Aeriene Române.

Ceremonia dedicată încheierii misiunii Forțelor Aeriene Italiene, dislocate în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită, va avea loc joi, 3 august, începând cu ora 12.00, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. La activitate vor participa reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului Apărării din Italia, precum și ai Ambasadei Italiei la București.

 

 

Detașamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, a executat, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Italiene, după cele executate în anii 2019 și 2021 și cea prezentă, ce a avut loc în perioada 01.12.2022-31.07.2023.

În cele 8 luni de angajare în Serviciul de Supraveghere a Spațiului Aerian român, Forțelor Aeriene Italiene, au efectuat cu aparatele sale de zbor Eurofighter Typhoon patru decolări de urgență cu sarcini de interceptare, numeroase decolări similare în scop de exercițiu și descurajare și a participat la diferite exerciții internaționale sub egida NATO, printre care Dacian Strike și Air Defender 23, ambele cu lansare de arme inactive ghidate cu laser GBU-16 la poligoanele de la Cincu și Smârdan, Neptune Strike 23 și Dracula Flag, aceasta din urmă organizată la nivel de unitate cu coordonarea structurilor de comandă și control ale Alianței, se arată și în comunicatul Ambasadei Italiei la București. 

Au existat și numeroase misiuni „Close Air Support (CAS)”, desfășurate cu scopul de a crește integrarea forțelor terestre. Toate activitățile desfășurate, cu un total de peste 1.700 de ore de zbor, au confirmat nivelul ridicat de interoperabilitate al Forțelor Aeriene Italiene și au contribuit la un interschimb esenţial de practici cu colegii din Forțele Aeriene Române.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun au contribuit la creșterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele Italiene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel