Exerciţiul Eurasian Partnership MCM Dive 19. Scafandri militari din cinci ţări se antrenează la Constanța

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Peste 90 de scafandri militari, reprezentând cinci state NATO sau semnatare ale Parteneriatului pentru Pace, participă, în perioada 22-26 iulie, în apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, la cea de-a X-a ediţie a exerciţiului Eurasian Partnership MCM Dive 19, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Conform unui comunicat al SMFN, a X-a ediţie a exerciţiului multinaţional Eurasian Partnership MCM Dive 19, se desfăşoară la Constanţa şi în zonele maritime din proximitatea litoralului românesc al Mării Negre cu implicarea a 91 de scafandri militari de luptă din cadrul forţelor navale ale României, Azerbaidjanului, Bulgariei, Georgiei şi SUA.

"Timp de cinci zile, echipele de scafandri EOD vor pune în aplicare proceduri operaţionale de căutare şi de identificare a dispozitivelor explozive marine şi vor executa activităţi de scufundare cu circuit deschis, semi-închis şi cu alimentare de la suprafaţă, precum şi operaţiuni de căutare a ţintelor aflate în imersiune, folosind drone subacvatice. Principalul obiectiv al exerciţiului rezidă în antrenarea în comun a forţelor, pentru dezvoltarea interoperabilităţii şi îmbunătăţirea cunoştinţelor din domeniul luptei împotriva ameninţărilor subacvatice. De asemenea, vor fi organizate ateliere despre siguranţa scufundărilor, asigurarea medicală pentru incidentele de scufundare, planificarea decompresiilor şi a tratamentelor medicale, precum şi activităţi de căutare subacvatică a minelor marine, de filmare şi fotografiere subacvatică şi de neutralizare a dispozitivelor explozive improvizate subacvatice", se arată în comunicatul SMFN.

Forţele Navale Române sunt reprezentate la Eurasian Partnership MCM Dive de 58 de scafandri din cadrul a două detaşamente EOD şi unul de mare adâncime şi nouă nave şi ambarcaţiuni, secvenţele de pe mare urmând a fi executate de corveta "Contraamiral Horia Macelariu", dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu", nava maritimă hidrografică "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu", remorcherul maritim de salvare "Grozavul", nava rapidă de scafandri "Venus" şi patru ambarcaţiuni rapide (RHIB).

Eurasian Partnership MCM Dive 19 este condus de Componenta Operaţională Navală, iar gruparea de forţe are în compunere structuri din subordinea Comandamentului flotei, a Centrului 39 Scafandri şi a Direcţiei Hidrografice Maritime şi este singurul exerciţiu multinaţional anual organizat în bazinul vestic al Mării Negre, care este destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din ţări NATO şi din ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (PpP).

Vezi și: Dragorul „Lt. Lupu Dinescu” a plecat din Portul Constanța. Nava românească, misiune sub comanda NATO - FOTO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel