Exerciţii militare româno-franceze, în Marea Neagră

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Franţa şi România sunt state membre ale NATO şi, prin prezenţa în Marea Neagră, Franţa doreşte să transmită mesaje de reasigurare în domeniul apărării şi al solidarităţii, a afirmat, la bordul navei 'Marne', ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis. 

Michele Ramis a spus că este foarte fericită să se afle la bordul navei franceze Marne. "Franţa şi România sunt legate printr-un parteneriat strategic, de zece ani, iar această escală marchează importanţa cooperării franco-române în domeniul apărării şi securităţii. Această escală face parte din misiunea noastră de reasigurare, este o ocazie pentru noi de a face exerciţii împreună cu Forţele Navale Române pentru a asigura interoperabilitatea navelor noastre. Ca urmare a deciziilor Summitului de la Varşovia, reconfirmate prin Summitul de la Bruxelles, Franţa trimite echipaje în Marea Neagră pentru a asigura flancul sud-estic al NATO.

Ne-am mărit prezenţa în Marea Neagră, numărul de escale este mai mare la cererea aliaţilor noştri români pentru ca zona să rămână stabilă şi pentru a reafirma principiul libertăţii de navigaţie conform convenţiei de la Montreux', a spus Michele Ramis, într-o conferinţă de presă.

Comandantul navei 'Marne', Pierre Genefri, a menţionat că prin escala navei franceze la Constanţa a fost creată ocazia ca militarii francezi să participe la exerciţii împreună cei ai Marinei Române. Potrivit Statului Major al Forţelor Navale Române, nava franceză de comandament şi aprovizionare 'FS Marne' face o scală de patru zile, în perioada 21-24 iulie, în Portul Constanţa. Nava a participat la exerciţiul BREEZE 18, organizat de Forţele Navale ale Bulgariei şi a executat o manevră de reaprovizionare pe mare împreună cu Fregata 'Regele Ferdinand', aceasta fiind prima manevră de transfer combustibil AVCAT (pentru elicopterul Puma Naval) realizată în Marea Neagră cu o navă a Forţelor Navale Române.

Manevre, realizate perfect de militarii români

Realizarea transferului de motorină şi de combustibil AVCAT pe mare între cele două nave militare a avut la bază procedurile standard NATO de operare pentru aceste situaţii şi s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă maximă, demonstrând încă o dată profesionalismul ridicat al militarilor din Forţele Navale şi operabilitatea acestora cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică.

În timpul escalei de la Constanţa, o delegaţie militară franceză se va întâlni cu reprezentanţii conducerii Statului Major al Forţelor Navale, ocazie cu care vor fi discutate aspecte legate de dezvoltarea relaţiilor militare româno-franceze prin participarea la diferite exerciţii în Marea Neagră. După plecarea din Portul Constanţa, miercuri, 25 iulie, Dragorul Maritim 'Lt. Dimitrie Nicolescu' (DM-29) va desfăşura un exerciţiu în comun cu nava de comandament şi aprovizionare 'FS Marne' (A-630).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel