Cine mai construiește corvetele României? S-au intensificat discuțiile pentru vânzarea Șantierului Naval Constanța

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Șantierul Naval Constanța (SNC)
EXCLUSIV
Sursă foto: Șantierul Naval Constanța (SNC)

Discuțiile pentru vânzarea Șantierului Naval Constanța (SNC) s-au intensificat în ultimele zile.

În ultimele luni DefenseRomania a scris mult despre programul „Corveta Multifuncțională”. Publicația noastră a oferit cititorilor informații pe surse care nu doar că nu au fost puse sub semnul întrebării la momentul publicării lor, dar s-au și adeverit.

O altă informație care are impact masiv asupra programului „Corveta multifuncțională” este intensificarea procedurilor privind vânzarea Șantierului Naval Constanța (SNC). 

Se pare că în ultimele două săptămâni conducerea Șantierului Naval Constanța a purtat discuții pentru vânzarea Șantierului. E greu de spus cine ar avea forța financiară în momentul de față pentru a achiziționa SNC, dar sunt indicii care ne duc spre companii din est. Cert e că se caută soluții pentru vânzare.

Amintim că în 2019  a fost desemnată Asocierea formată din Naval Group din Franța și S.C. Șantierul Naval Constanța S.A. din România drept operator economic câștigător al programului de înzestrare „Corveta multifuncțională”.

Potrivit programului de înzestrare, francezii ar fi trebuit să construiască 4 corvete Gowind 2500 la Constanța. Actul prevede și modernizarea fregatelor  T22R - Fregata Regina Maria și  Fregata Regele Ferdinand.

Până în prezent contractul nu a fost semnat, existând neînțelegeri cu privire la situația financiară, solicitări de renegociere a clauzelor și disensiuni în Asociere.

 

21 ianuarie 2022 e termenul limită pentru semnarea contractului celor patru corvete

 

2. Sursă foto... (santierul-naval-constanta-snc_62562500.jpg)

Sursă foto: Șantierul Naval Constanța (SNC)

 

MApN a decis însă ca dacă până la 21 ianuarie 2022 contractul nu va fi semnat să fie luată o decizie radicală, inclusiv anularea atribuirii.

Notă DefenseRomania: Publicația noastră a solicitat un punct de vedere oficial și Șantierului Naval Constanța cu privire la informațiile despre intensificarea procedurii de vânzare. De îndată ce va exista o poziție oficială a SNC vom actualiza acest material

Potrivit unui material al site-ului local ct100.ro, care citează informații din datele Ministerului Finanțelor, Șantierul Naval Constanța a avut un an 2019 foarte prost din punct de vedere financiar. L-a terminat cu o pierdere netă de 26.186.703 (adică de peste 71.000 de lei pe zi) la o cifră de afaceri de 247.077.264 lei.

În 2020,SNC a revenit pe profit, dar nu a reușit să recupereze pierderile din 2019. Astfel, potrivit Ministerului Finanțelor, SNC a raportat un profit de 2.383.923 lei la o cifră de afaceri aproape similară, de 250.030.419.

CITEȘTE ȘI: Ce nu se știe în programul corvetelor românești. Au ieșit „scântei” între francezi și partea română din Asociere, chiar sub privirile MApN

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel