China, record de incursiuni militare spre Taiwan. ”Suntem în alertă constantă pentru fi siguri că Beijingul nu le folosește ca acoperire pentru un atac”

Armata chineză a intensificat presiunea asupra Taiwanului în 2022. Anul trecut, aproape de două ori mai multe avioane chineze au intrat în zona de securitate ADIZ, unde Taiwanul necesită identificare, comparativ cu anul 2021.

China a trimis anul trecut 1.727 de avioane militare în zona ADIZ, potrivit bazei de date AFP, care se bazează pe informațiile zilnice de la Ministerul Apărării din Taiwan. În 2021, au fost 960 de incursiuni, iar în 2020 doar 380 de încălcări.

Anul trecut, 1.241 de avioane de vânătoare au intrat în ADIZ, față de 537 cu un an mai devreme, iar numărul incursiunilor bombardierelor a crescut de la 60 la 101. Printre acestea s-au numărat și bombardiere strategice H-6, capabile să transporte bombe nucleare.

Dronele chineze au intrat în zona de identificare a Taiwanului pentru prima dată anul trecut în 71 de cazuri. S-a întâmplat după vizita președintelui american de atunci al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în Taiwan.

Cele mai multe încălcări ale ADIZ ale aeronavelor chineze au fost înregistrate în august, când Pelosi a vizitat insula. 

În ziua de Crăciun, China a trimis 71 de avioane pe insulă, ca răspuns la „creșterea tensiunilor și provocărilor, la doar câteva zile după ce președintele american Joe Biden a aprobat acordarea unui ajutor militar Taiwanului în valoare de 10 miliarde de dolari.

Analistul militar de la Taipei, Michael Cole, a menționat impactul acțiunilor Chinei asupra Taiwanului: „Cele mai frecvente zboruri sunt îngrijorătoare și forțează partea taiwaneză să fie în alertă constantă pentru a se asigura că Armata Populară de Eliberare (chineză) nu le folosește ca acoperire pentru un atac asupra Taiwanului. Potrivit acestuia, însă, numărul tot mai mare al acestor zboruri nu înseamnă că China „va folosi mai devreme forța împotriva Taiwanului, cel puțin nu ca parte a unei invazii care ar necesita luni de mobilizare”.

Un număr de țări au zone de identificare precum ADIZ, inclusiv Coreea de Sud, Japonia, China sau Statele Unite și Canada. Acestea sunt mai extinse decât spațiul aerian al țării și cuprind porțiuni de deasupra apelor internaționale. Țările cer ca aeronavele care zboară spre ele să se identifice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel