Camioane pentru Armata română. Iveco a început construcția unei fabrici de camioane în România

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ludovic Orban, președintele partidului aflat la guvernare PNL și totodată președinte al Camerei Deputaților, împreună cu Anca Dragu, președintele Senatului, au avut o întrevedere cu reprezentanții Iveco. Întrevederea a avut loc la Parlament.

Potrivit unei postări pe pagina sa oficială de Facebook, fostul premier Ludovic Orban a anunțat că Iveco a început deja construcția unei fabrici în județul Dâmbovița, fabrică în care va asambla camioane pentru Armata română.

„Am avut, astăzi, la Parlament, împreună cu președintele Senatului, Anca Dragu, o întâlnire cu reprezentanții IVECO, o companie care a decis, într-o perioadă dificilă, legată de pandemia de coronavirus, să investească în țara noastră. Eforturile guvernului PNL de a menține economia românească pe un trend ascendent au avut ca efect pozitiv încrederea investitorilor de a-și lansa noi proiecte în România”, a precizat Orban.

Potrivit liderului liberal, italienii de la Iveco au început construcția fabricii iar investiția se ridică la 50 de milioane de euro. Vor fi create totodată și 200 de locuri de muncă.

Am apreciat faptul că IVECO a început, recent, construcția unei fabrici de camioane în Dâmbovița, unde va asambla camioanele pentru armata României, o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, și care va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie. Am fost bucuros să aflu de la reprezentanții companiei că doresc să își intensifice prezența în România, inclusiv prin deschiderea unui Birou Regional în țara noastră. Prioritatea actualei coaliții de guvernare o reprezintă investițiile, singura șansă de dezvoltare a României”, a mai transmis Ludovic Orban.

 

Începând de la al 301-lea camion, acestea vor trebui construite în România

 

Amintim că Ministerul Apărării a atribuit în luna decembrie 2019 un contract companiei Iveco pentru fabricarea a 2.902 de camioane. Contractul prevede inițial 940 de camioane militare pentru Armată într-un prim lot, urmând ca ulterior, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea să fie produse în țara noastră. 

În acest context, la finalul lunii august a anului trecut, Iveco anunța că a început ridicarea unei fabrici în localitatea Petrești din județul Dâmbovița unde va realiza o parte din camioane.

Anunțul oficial cu privire la începerea construcției unei noi fabrici de către cei de la Iveco, în județul Dâmbovița, închide subiectul unei cooperări cu Uzina Automecanică Moreni sau cu Roman SA Brașov. 

Indiferent că cei de la Iveco doresc să ridice o nouă fabrică ori să colaboreze cu fabrici românești, important e ca componenta de offset a contractului să fie respectată iar industria de apărare din România implicată cât mai mult în program.

CITEȘTE ȘI: Program: Camioane pentru Armată. Viorel Manole: Industria română nu a fost încă contactată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel