BSDA 2018. Airbus, elicoptere de top

  16 Mai
Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
elicopter airbus
elicopter airbus

În cadrul expoziției și conferinței BSDA 2018, Airbus prezintă elicoptere militare și civile de top.

 

Printre modele prezentate vor fi H215M, H145M și H135, unele dintre cele mai bine vândute elicoptere.

Airbus, un partener vechi al României, urmează să construiască la fabrica din Ghimbav modelul H215 din familia Super Puma/Cougar, atât în versiune civilă, cât și militară

„Airbus, unul dintre cei mai importanți parteneri industriali ai României în sectorul aeronautic, va avea o participare importantă la BSDA 2018 (stand A407), unde prezintă unele dintre cele mai apreciate elicoptere la nivel mondial, care răspund atât nevoilor civile, cât și celor militare.

H215, certificat de Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei și de Administraţia Federală a Aviaţiei, este un elicopter multifuncțional bi-motor derivat din familia Super Puma/Cougar L1, testată în misiune. Accesibil din punct de vedere financiar și competitiv în ceea ce privește costurile de operare, H215 este opțiunea perfectă atât pentru operațiuni civile, cât și pentru operațiuni militare. H215 este echipat cu un pilot automat în 4 axe și cu un sistem de management al zborului care asigură stabilitate și precizie. Aterizările și decolările în condiții dificile, în care nisipul ridicat de la sol sau zăpada pot limita orientarea spațială, se desfășoară în siguranță. Cu o tehnologie de bord de ultimă generație, pilot automat și sisteme de avionică, H215M este alegerea perfectă pentru misiuni de luptă.

În 2016, Airbus a inaugurat la Ghimbav o fabrică de 10.000 mp pentru a produce elicoptere H215. Anul trecut, compania a extins la 15 ani contractul exclusiv cu partenerul său IAR Ghimbav, prin care se stipulează că IAR Ghimbav este prim contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare a Ministerului român al Apărării vizând reînnoirea flotei sale”, se arată într-un comunicat Airbus.

Elicopter militar multifuncțional

La BSDA 2018 Airbus prezintă și H145M, un elicopter militar multifuncțional de talie medie capabil să execute cu aceeași platformă o varietate mare de misiuni, de la transport, operațiuni de căutare-salvare și evacuări medicale, la misiuni militare de cercetare.

„Urmează clasa de elicoptere ușoare, unde Airbus prezintă H135, un elicopter recunoscut pentru anduranță, nivelul redus al zgomotului, versatilitate și competitivitate în materie de costuri. Acest model bi-motor poate fi folosit în diverse misiuni, poate ateriza pe aproape orice fel de teren, la altitudini mari și la temperaturi foarte ridicate. În același timp, poate transporta o încărcătură mai mare și pe distanțe mai lungi decât orice alt elicopter din această clasă. H135 rămâne un model de referință pentru serviciile medicale de urgență și este disponibil cu gamă largă de dotări interioare specifice, maximizând oferta pentru operatori - care pot alege între diferite configurații - și oferind spațiul necesar pentru a transporta unul sau doi pacienți”

"Sunt foarte fericit că putem prezenta aici, la BSDA, câteva dintre soluțiile noastre de top în domeniile civil și militar. România se află la începutul unei perioade de investiții ambițioase pentru înzestrarea forțelor armate și suntem aici pentru a ne oferi sprijinul. Elicopterele Airbus sunt versatile și pot îndeplini o gamă largă de misiuni și mă refer aici la operațiuni de căutare și salvare, la evacuări medicale, un sector în care România intenționează să-și modernizeze și să-si mărească flota", a declarat Serge Durand, responsabil Airbus în România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel