Atac al talibanilor. Ambuscadă cu zeci de morți

Sebastian Florea / 26 noi 2018 / 11:17

Cel puţin 22 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi într-un atac al talibanilor.

Cel puţin 22 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi într-un atac al talibanilor în provincia vestică Farah, duminică seara, au anunţat luni oficiali afgani citaţi de Reuters. Militanţi talibani au prins în ambuscadă un convoi al forţelor de securitate care se deplasa în districtul Lash-e Joveyn din provincia slab populată de la graniţa cu Iranul şi aflată în mare parte sub controlul rebelilor.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat atacul, fără a da alte detalii, în timp ce un purtător de cuvânt de la spitalul provincial a precizat că în urma incidentului la spital au fost aduse 22 de cadavre. Potrivit unui responsabil al talibanilor, 25 de poliţişti, inclusiv comandanţi de rang înalt, au fost ucişi în atac şi 4 vehicule au fost distruse, fiind capturate totodată cantităţi importante de arme.

Autorităţile afgane nu fac publice cifre detaliate privind astfel de incidente, dar ministrul american al apărării, Jim Mattis, a confirmat recent că numărul victimelor se ridică la circa 500 pe lună.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy