"Vom merge până la capăt?" - Ministrul britanic al Apărării invită aliații să ofere Ucrainei "tot ce are nevoie" pentru a respinge agresinea rusă

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa foto: Ministry of Defence (United Kingdom).
Sursa foto: Ministry of Defence (United Kingdom).

Pacea poate veni doar atunci când Rusia va înceta să mai ucidă ucraineni, a declarat la Berlin ministrul german de externe Annalena Baerbock. Iar omologul său britanic, David Cameron, a exprimat o întrebare adresată tuturor aliaților cu privire la războiul Rusiei din Ucraina: "Vom merge până la capăt?". Burbock a adăugat: "Nu poți să suporți pe cineva care îți ține un pistol la tâmplă". Miniștrii au vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă comune la Berlin, la 7 martie.

În discursul său, Cameron a admis posibilitatea de a furniza Ucrainei rachete cu rază lungă și medie de acțiune, despre care a spus că a discutat cu partenerii săi germani.

Ministrul german a lăudat activitatea omologului său și a spus că "în vremuri de criză, știi pe cine te poți baza".

În ceea ce privește Ucraina, Baerbock a adăugat: "În fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare zi, Putin duce un război teribil cu singurul scop de a distruge Ucraina". Ea a subliniat, de asemenea, că scopul președintelui rus este de a "purta un război împotriva a ceea ce noi prețuim ca ființe umane".

Occidentul nu se teme de Putin, insistă ministrul, și promite că țările vor continua să investească în descurajare și în propria capacitate de a se apăra, deoarece "securitatea și libertatea Europei sunt în joc".

David Cameron a declarat: "Cred că acesta este un test pentru politicienii din această generație, din acest moment. Nu am nicio îndoială că ucrainenii sunt suficient de curajoși. Nu mă îndoiesc de capacitatea lor de a lupta și de a rezista acestei teribile agresiuni rusești".

În schimb, Cameron crede că întrebarea se referă mai degrabă la țările europene și la comunitatea euro-atlantică:

"Le vom da [n.r. - ucrainenilor] ceea ce au nevoie sau vom face tot ce putem".

Cameron, amintind de preocupările occidentalilor în legătură cu riscul unei escaladări, a adăugat că "acest lucru nu s-a întâmplat" și că "nimic nu ne împiedică să ajutăm Ucraina să-și recâștige teritoriul".

Cameron a subliniat că Marea Britanie și Germania au făcut cel mai mult dintre toate țările europene în ceea ce privește eforturile militare, diplomatice, financiare și de altă natură pentru a ajuta Ucraina.

,,Dar trebuie să ne întrebăm atât noi, cât și toți aliații noștri, ce altceva putem face, ce alte inițiative putem lua, în ce altceva putem investi pentru a-i ajuta pe ucraineni în această luptă... pentru a-i ajuta să reziste la această invazie oribilă și pentru a-i ajuta să riposteze la agresiunea rusă?", a adăugat acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel