Ungaria va produce vehicule de luptă blindate Lynx. Acord cu compania germană de apărare Rheinmetall

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria, a declarat guvernul într-un comunicat publicat luni de agenția de știri MTI.

Ungaria își înzestrează Forţele Armate cu tehnică militară modernă pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO. Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare, a precizat guvernul ungar, potrivit The New York Times.

În cadrul cooperării dintre gigantul din industria europeană de apărare Rheinmetall și statul ungar, părțile vor înființa un joint venture și o fabrică de producție pentru producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx de ultimă generație în Ungaria.

,,Acest parteneriat înseamnă mai mult decât modernizarea armatei", a spus guvernul, adăugând că cooperarea cu o companie europeană – lider în acest segment de piaţă – ar contribui la restabilirea industriei militare a Ungariei.

Ungaria a promis de mult să-și sporească cheltuielile militare, la fel ca în multe țări membre NATO, dar încă departe de obiectivul alianței de a înveşti 2% din PIB. Trebuie precizat că, încă o mare parte din tehnica militare a Armatei ungare datează din perioada sovietică.

Citeşte şi: Forţele Armate Ungar trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.

Recent, Ungaria a declarat că va cumpăra din Statele Unite rachete Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM), din SUA, conform unei declaraţii de intenţie semnate săptămâna trecută la Budapesta de ministrul ungar al apărării Tibor Benko şi ambasadorul SUA în Ungaria, David Cornstein.

Din câte se pare, ceea ce Thomas Silberhorn, secretarul de stat al ministerului german al Apărării, susţinea la sfârşitul lunii iulie, se confirmă în totalitate: Ungaria își modernizează forțele terestre cu ajutorul Germaniei.

Citeşte şi: Ungaria a primit din Germania încă două elicoptere Airbus H145M (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel