Oficial german: Ungaria își modernizează forțele terestre cu ajutorul Germaniei. Budapesta şi-a prezentat tancurile Leopard 2 (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ungară a primit, în cursul săptămânii trecute, primele patru tancuri Leopard-2 second-hand pe care Budapesta le-a achiziţionat de la compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), în urma unui acord încheiat cu Berlinul.

Conform contractului semnat în 2018, compania germană KMW trebuie să producă 44 de noi tancuri Leopard 2 ale standardului A7 + și să furnizeze 12 tancuri Leopard 2A4 din stocurile existente ale companiei către Forţelor Armate Ungare, în scopuri de instruire. 

De la începutul acestui an, de când compania germană a anunţat începerea asamblării tancurilor Leopard 2A4 pentru Forţele Armate Ungare, am considerat că este important pentru publicul din România să prezint evoluţiile înţelegerii dintre Budapesta şi Berlin cu privire la acest acord de înzestrare militară.

Astfel, armata ungară a primit, în cursul săptămânii trecute, primele patru tancuri Leopard-2 second-hand, din totalul de 12 pe care compania germană KMW le va furniza ministerul ungar al Apărării.

Primele patru tancuri Leopard 2A4, cât şi restul, vor fi folosite, în primul rând, în procesul de recalificare a soldaților ungari pentru că aceştia să se acomodeze mai uşor cu specificaţiile tehnice ale tancurile de luptă germane Leopard 2 A7 – pe care le vor primi începând cu anul 2023 – deoarece întreținerea și utilizarea acestora diferă foarte mult de tancurile T-72 sovietice pe care armata ungară le folosește din 1978.

Forţele Armate Ungar trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.

,,Ungaria își modernizează forțele terestre cu Germania ca partener strategic", a declarat  Thomas Silberhorn, secretarul de stat al ministerului german al Apărării. Potrivit acestuia, achiziția pe care Budapesta a făcuto va contribui la îmbunătăţirea gradului de interoperabilitate dintre forțele maghiare și cele germane și ar consolida capacitățile de apărare ale Uniunii Europene și ale NATO, precizează Defense News.

Pană în prezent, Armata Ungariei are în dotare tancuri de luptă de tip T-72 și obuziere moştenite de pe vremea Uniunii Sovietice. 

În viitor, ca parte a programului de înzestrare Zrínyi 2026, tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, cât și obuzierele autopropulsate PzH 2000 – achiziţionate tot din Germania, se vor afla în dotarea Forțelor Armate Ungare.

Ministrul ungar al Apărării, Tibor Benkő, consideră că programul ungar de dezvoltare militară și rata de realizare a acestuia sunt semnificative chiar și în comparație cu alte statele europene.

Ministrul a fost întrebat de mass-media ungara despre tancurile Leopard 2A4HU care au ajuns din Germania, săptămâna trecută, la Forţele Armate Maghiare. Tibor Benkő a precizat că aceste tancuri contribuie la tranziţia armatei ungare – de la tehnică militară estică la tehnică militară occidentală. „Sunt echipamente foarte moderne, dar ''saltul imens” pentru Ungaria va fi livrarea, în anul 2023, a tancurilor Leopard 2 A7”, a adăugat el, menționând că în 2023 doar forţele armate din Germania, Danemarca și Ungaria vor avea acest tip de tanc în dotare, potrivit Kormany.hu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel