Ungaria a primit din Germania încă două elicoptere Airbus H145M (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ungaria a primit, în cursul zilei de 20 iulie, alte două elicoptere Airbus H145M, dintr-un total de 20 de astfel de aparate pe care Ministerul ungar al Apărării le-a comandat în anul 2018.

Potrivit unui comunicat al ministerului ungar al Apărării, cele două elicoptere Airbus H145M, livrate în urmă cu două zile, fac ca Forţele Armate Ungare să dispună de nouă astfel de aparate de zbor, dintr-un total de 20 comandate. Această achiziţie se înscrie în programul de modernizare militară Zrinyi 2026.

Ceremonia de primire a elicopterelor a avut loc la baza aeriană Szolnok 86 a Forțelor Armate Maghiare, eveniment la care au luat parte comandatul bazei, generalul de brigadă József Koller, și adjunctul său, colonelul Tamás Bali. 

Printre altele, colonelul Tamás Bali a ţinut să precizeze că flota de elicoptere militare se construiește foarte frumos, iar în cursul acestui an Forţele Armate Ungar vor primi încă cinci elicoptere – în octombrie și noiembrie – ajungându-se astfel, până la sfârșitul anului, la un număr de paisprezece elicoptere Airbus H145M. 

Coincidenţă sau nu, cele două elicoptere Airbus H145M au fost livrate Forțelor Armate Maghiare cam în acelaşi timp cu primul lot de tancuri principale de luptă Leopard 2A4 – achiziţionate de Ungaria de la compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

În viitor, pe lângă elicopterele Airbus H145M, ca parte a programului de înzestrare Zrínyi 2026, atât tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, cât și obuzierele autopropulsate PzH 2000, se vor afla în dotarea Forțelor Armate Ungare. Acest lucru sugerează că Ungaria a văzut în industria germană de apărare un partener de încredere.

Cu o greutate maximă la decolare de 3,7 tone, H145M poate să fie utilizat pentru o gamă largă de operațiuni, inclusiv transport de trupe, misiuni utilitare, supraveghere, salvare, recunoaștere armată și evacuare medicală. Flota ungară va fi echipată cu o instalație fast roping,  cameră de luat vederi de înaltă performanță, echipamente pentru controlul tragerii, protecție balistică precum și un sistem de cotramăsuri electronice pentru a răspunde celor mai exigente cerințe operaționale. Sistemul HForce, dezvoltat de Airbus Helicopters, va permite Ungariei dotarea și operarea acestor aparate cu o gamă largă de armament balistic sau de sisteme aer-sol și aer-aer. 

H145M este un elicopter ușor, bimotor, testat, care a fost livrat pentru prima dată în 2015 Forțelor Armate germane, fiind ulterior comandat de Thailanda și de Republica Serbia. Maturitatea programului permite Airbus Helicopters să onoreze comenzile la timp și la costurile stabilite. Disponibilitatea tehnică pentru misiune a elicopterelor H145M operaționale este de peste 95%.

Dotat cu 2 motoare Arriel 2E produse de Safran, H145M este echipat cu un sistem de comandă complet digitală a motorului (FADEC) și avionică digitală Helionix. Aparatul include un pilot automat în 4 axe super-performant, care conferă mai multă siguranță și reduce munca pilotului. H145M este, de asemenea, cel mai silențios elicopter din clasa sa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel