Un nou tip de pistol Sig Sauer, disponibil în două variante M17 și M18, va intra în dotarea Armatei Americane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Zilele trecute au fost finalizate testele pentru două modele de pistol marca Sig Sauer care vor intra în dotarea forțelor Armatei Americane. Verificările s-au efectuat la o bază militară din Ucraina. Noile modele vor înlocui pistolul M9 aflat în dotarea Armatei Americane încă din 1986.

Soldații din SUA au efectuat o serie de antrenamente cu pistoale moderne M17 din Ucraina. Luni, Armata SUA a dat publicității imagini, cu soldații din Grupul Carentan, Echipa de Combatere a Brigăzii a 2-a din cadrul Diviziei 101 Airborne (Air Assault) care au efectuat antrenament cu pistolul modern M17 la baza militară Yavoriv din Ucraina.

M17 este un sistem modular de pistol care înlocuiește pistolul M9, arma standard din 1986.

Pistolul este pentru folosire ambidextră

 

Programul MHS este alcătuit din varianta M17 și din variantele compacte M18 de 9 mm. Majoritatea utilizatorilor armatei MHS vor folosi în principal varianta M17. Persoanele și unitățile care necesită o armă ascunsă vor folosi varianta M18. Ambele variante includ caracteristici modulare pentru a permite adăugarea ulterioară a unor dispozitive de direcționare diferite (de exemplu, indicatori laser), mânere de pistol și opțiuni de magazie alternativă.

Pistoalele sunt blocate mecanic, iar reculul este scurt. Printre caracteristicile comune între cele două modele se numără un dispozitiv de închidere cu închizătoare automată pentru blocarea siguranței reversibile pentru a se potrivi cu trăgători atât cu mâna stângă cât și cu mâna dreaptă, siguranța manuală ambidextră și pârghia de prindere externă. Încărcarea este automată cu fiecare foc declanșat, până când magazia este goală. După ultimul foc, dispozitivul este blocat în spate.

Testat în condiții reale de luptă

 

În cadrul Programului M17 și M18 au fost implicați combatanți în selecția sursei și procesul de achiziție post-atribuire mai mulți decât în orice alt program de armament mic pe care armata a întreprins. Pistoalele M17 și M18 sunt fabricate de Sig Sauer, compania care a câștigat, în ianuarie contractul de 580 de milioane de dolari pentru a produce armele, după ce a câștigat competiția armelor modulare și pentru forțelor aeriene.

Armata are în prezent planuri de a cumpăra aproximativ 238.000 de sisteme de pistoale (aproximativ 231.000 M17 și 7.000 M18). Marina, Corpul marin și Forțele Aeriene pot cumpăra 224.000 de pistoale în cadrul aceluiași contract.

Vezi și: O unitate specială a armatei ucrainene, certificată ca Forţă de Reacţie Rapidă a NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel