Ministerul ucrainean al Apărării nu vrea tancuri Oplot cu componente de producţie rusească

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul ucrainean al Apărării nu va încheia contractul pentru achiziționarea tancurilor T-84 BM "Oplot" până la înlocuirea componentelor de producție rusească ale tancului cu unele autohtone sau străine, potrivit Radio Svoboda, citat de Uawire.org.

,,Deciziea a fost motivată de informațiile primite de la compania de stat Ukroboronprom, care și-a manifestat reținerea în semnarea unui contract de stat care ar fi presupus importul anumitor componente ale tancului produse în Federația Rusă" a declarat Ministerul Apărării din Ucraina.

(w670)

În plus, Ministerul Apărării a anunțat că au început deja activitățile de cercetare care să conducă la înlocuirea componentelor rusești cu unele ucrainene sau străine.

Uawire.org mai precizează că tancul principal de luptă ucrainean BM Oplot nu va mai fi furnizat Forțelor Armate ale Ucrainei, deoarece consorţiul Ukroboronprom, pentru a produce tancul, nu a avut de ales decât să cumpere componente din țara agresoare, Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel