Trupele străine care au participat la NOBLE JUMP 2021 se retrag în ţările de origine

Eduard Pascu |
Data publicării:
Convoi VJTF Turcia Sursa foto: Captura video MApN
Convoi VJTF Turcia Sursa foto: Captura video MApN

Militarii străini participanţi la Exerciţiul NOBLE JUMP 2021 se deplasează spre ţările de origine timp de 3 zile, începând de joi, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, care precizează că pe rutele celor 13 convoaie militare traficul rutier poate fi îngreunat.

Potrivit comunicatului transmis de minister, primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) NATO care au participat la Exerciţiul Noble Jump 2021 se vor deplasa pe căi rutiere către locaţiile de bază din ţările de origine în zilele de 10, 11 şi 12 iunie.

Sursa citată mai precizează că pe rutele de deplasare a celor 13 convoaie militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

- pe 10, respectiv 11 iunie, între orele 6.00 şi 22.00, pe ruta Cincu - Valea Oltului - Râmnicu Vâlcea- Piteşti (A1)  - Bucureşti - Giurgiu;

"Militarii şi echipamentele vor staţiona în Bucureşti, urmând apoi să îşi continue deplasarea către Constanţa, respectiv Giurgiu", conform aceleiaşi surse.

- pe 11 iunie, între orele 6.00 şi 22.00, pe ruta Bucureşti (A2) - Constanţa.

- pe 12 iunie, între orele 6.00 şi 22.00, pe ruta Bucureşti - Giurgiu.

Noble Jump 2021 (NOJP21) a reprezentat un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care s-a desfăşurat în perioada 19 mai - 02 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

NOJP21 a testat capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) în Bulgaria şi România. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel