Știrile zilei: Kremlinul a desfășurat trupe ale Gărzii Naţionale la granița cu Belarus; Schimb de focuri între militarii americani şi forţele siriene; Nave rusești, exercițiu special în Marea Neagră

DefenseRomania Team / 18 aug 2020 / 08:38

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 17 august.

1. Kremlinul a desfășurat trupe ale Gărzii Naţionale Ruse la granița cu Belarus (Foto/Video)

Federaţia Rusă a desfăşurat mai multe trupe ale Gărzii Naţionale în apropierea graniţei cu Belarus, a precizat site-ul de investigaţii Conflict Intelligence Team (CIT), care monitorizează activitatea militară rusă.

 

2. Lituania: Un ajutor militar al Rusiei în Belarus ar constitui ''o invazie''

Un ajutor militar al Rusiei în Belarus ar constitui ''o invazie'', a declarat luni ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius, după ce Moscova a anunţat că îi va oferi sprijin militar liderului belarus Aleksandr Lukaşenko dacă va fi necesar.

 

3. Siria: Schimb de focuri între militarii americani şi forţele armate siriene (Foto/Video)

În cursul zilei de astăzi a avut loc un schimb de focuri între militarii americani şi forţele siriene, după ce unui convoi militar american i-a fost interzisă trecerea printr-un punct de control de pe o şosea din nordul Siriei.

 

4. Federația Rusă a adus în Marea Neagră încă o navă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 17.08.2020, că nava mică purtătoare de rachete Graivoron a fost adusă la Baza Navală - Novorossiysk, pentru efectuarea testelor.

 

5. Peste 20 de nave rusești participă la un exercițiu special, care a început în poligoane maritime din Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 17.08.2020, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început executarea unui exercițiu special de asigurare tehnico-materială a navelor aflate pe mare.

 

6. Un Su-27 a interceptat aeronave ale US Air Force și Royal Air Force deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 17.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 a interceptat două avioane de cercetare american și unul britanic deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

 

7. Un bărbat a fost arestat de Serviciul de Informații din Norvegia pentru că a furnizat secrete de stat Rusiei

Serviciul de informaţii (PST) din Norvegia a anunţat luni că a arestat un norvegian suspectat că a furnizat informaţii sensibile Rusiei. "Bărbatul este suspectat oficial că a furnizat altui stat informaţii care ar putea afecta interesele fundamentele ale naţiunii", a transmis PST pe Twitter. 

 

8. NATO rămâne vigilentă, dar răspunde fricilor lui Lukașenko: Alianța nu reprezintă o amenințare pentru Belarus

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat luni că Alianţa rămâne vigilentă în privinţa evenimentelor din Belarus şi este pregătită să protejeze statele membre, dar nu reprezintă nicio ameninţare pentru această ţară.

 

9. Dilema lui Orban: Cum se poziționează Ungaria în problema Belarusului și a dictatorului Lukașenko

Premierul maghiar Viktor Orban a vizitat Belarusul în urmă cu doar două luni. Acum, când situația din Belarus este critică, presa din Ungaria se întreabă ce va face Budapesta.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy