Știrile zilei: Kremlinul a desfășurat trupe ale Gărzii Naţionale la granița cu Belarus; Schimb de focuri între militarii americani şi forţele siriene; Nave rusești, exercițiu special în Marea Neagră

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 17 august.

1. Kremlinul a desfășurat trupe ale Gărzii Naţionale Ruse la granița cu Belarus (Foto/Video)

Federaţia Rusă a desfăşurat mai multe trupe ale Gărzii Naţionale în apropierea graniţei cu Belarus, a precizat site-ul de investigaţii Conflict Intelligence Team (CIT), care monitorizează activitatea militară rusă.

 

2. Lituania: Un ajutor militar al Rusiei în Belarus ar constitui ''o invazie''

Un ajutor militar al Rusiei în Belarus ar constitui ''o invazie'', a declarat luni ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius, după ce Moscova a anunţat că îi va oferi sprijin militar liderului belarus Aleksandr Lukaşenko dacă va fi necesar.

 

3. Siria: Schimb de focuri între militarii americani şi forţele armate siriene (Foto/Video)

În cursul zilei de astăzi a avut loc un schimb de focuri între militarii americani şi forţele siriene, după ce unui convoi militar american i-a fost interzisă trecerea printr-un punct de control de pe o şosea din nordul Siriei.

 

4. Federația Rusă a adus în Marea Neagră încă o navă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 17.08.2020, că nava mică purtătoare de rachete Graivoron a fost adusă la Baza Navală - Novorossiysk, pentru efectuarea testelor.

 

5. Peste 20 de nave rusești participă la un exercițiu special, care a început în poligoane maritime din Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 17.08.2020, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început executarea unui exercițiu special de asigurare tehnico-materială a navelor aflate pe mare.

 

6. Un Su-27 a interceptat aeronave ale US Air Force și Royal Air Force deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 17.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 a interceptat două avioane de cercetare american și unul britanic deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

 

7. Un bărbat a fost arestat de Serviciul de Informații din Norvegia pentru că a furnizat secrete de stat Rusiei

Serviciul de informaţii (PST) din Norvegia a anunţat luni că a arestat un norvegian suspectat că a furnizat informaţii sensibile Rusiei. "Bărbatul este suspectat oficial că a furnizat altui stat informaţii care ar putea afecta interesele fundamentele ale naţiunii", a transmis PST pe Twitter. 

 

8. NATO rămâne vigilentă, dar răspunde fricilor lui Lukașenko: Alianța nu reprezintă o amenințare pentru Belarus

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat luni că Alianţa rămâne vigilentă în privinţa evenimentelor din Belarus şi este pregătită să protejeze statele membre, dar nu reprezintă nicio ameninţare pentru această ţară.

 

9. Dilema lui Orban: Cum se poziționează Ungaria în problema Belarusului și a dictatorului Lukașenko

Premierul maghiar Viktor Orban a vizitat Belarusul în urmă cu doar două luni. Acum, când situația din Belarus este critică, presa din Ungaria se întreabă ce va face Budapesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel