Peste 20 de nave rusești participă la un exercițiu special, care a început în poligoane maritime din Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 17.08.2020, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început executarea unui exercițiu special de asigurare tehnico-materială a navelor aflate pe mare.

În cadrul exercițiului, în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre, vor fi desfășurate activități practice de asigurare a navelor de luptă și auxiliare cu mijloace materiale, precum și de acordare de ajutor navelor avariate.

Episoadele tactice de bază ale exercițiului vor consta în:

- respingerea unui atac al vedetelor rapide ale adversarului asupra navelor de asigurare de către un detașament antidiversiune. Pe parcursul exercițiului, vedete antidiversiune ale FRMN vor respinge atacul a două bărci rapide ale “diversioniștilor” și vor efectua distrugerea acestora. În timpul activităților vor fi întrebuințate mijloace de imitare și muniție de manevră;

- încărcarea de provizii de pe o navă auxiliară pe elicopter. În cadrul acestui episod tactic, de la bordul remorcherului maritim Serghei Balk vor fi furnizate provizii alimentare la bordul unui elicopter Ka-27PS aflat în aer, cu întrebuințarea unui troliu de la bordul aeronavei;

- acoperirea navelor FRMN aflate în raionul de îndeplinire a misiunilor de către Aviația Navală. Avioane de vânătoare de tip Su-30SM vor efectua zboruri deasupra navelor, la altitudinea indicată;

- completarea rezervelor de alimente ale navelor pe mare cu ajutorul elicopterelor și acordarea de ajutor răniților de la bordul acestora. Potrivit planului exercițiului, un elicopter de tip Ka-27PS va livra mărfuri pe fregata Amiral Grigorovici, fără să aterizeze la bordul acesteia, cu întrebuințarea unui troliu din dotarea elicopterului. Ulterior, de la bordul elicopterului va fi coborât un medic de salvare, pentru acordarea de ajutor răniților de la bordul navei și evacuarea acestora, prin utilizarea elicopterului.

În același timp, în cadrul exercițiului vor mai fi desfășurate activități de completare a rezervelor de combustibili ale navelor aflate la ancoră de la un petrolier, de încărcare a torpilelor pe nave, de completare a rezervelor de apă cu ajutorul unei nave de desant, de pază și apărare a raionului de asigurare complexă a aprovizionărilor navelor și de distrugere a minelor plutitoare cu ajutorul unei vedete purtătoare de rachete.

La exercițiu participă fregata Amiral Grigorovici, nava de patrulare Pytlivy, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, vedeta purtătoare de rachete Naberezhnye Chelny, nava mică antisubmarin Muromets, petroliere, remorchere maritime și de radă, nave de scafandri, elicoptere și avioane ale Aviației Navale a FRMN. În total, în Marea Neagră desfășoară activități peste 20 de nave de luptă și auxiliare, precum și cinci elicoptere și avioane ale FRMN.

Comentariul autorului: Începând din 10.08.2020, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud se desfășoară un complex de exerciții speciale, pe categorii de asigurare a acțiunilor trupelor (forțelor).

Acestea sunt executate sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate și prim-adjunct al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov, și reprezintă o etapă de pregătire a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

Activități practice de asigurare multilaterală a trupelor se desfășoară în poligoanele Kapustin Yar, Ashuluk, Opuk, Adanak, Kuzminsky, Kadamovsky și Prudboy, dislocate în Regiunile Volgograd, Rostov și Astrakhan, Republicile Daghestan și Crimeea, precum și în alte zone desemnate de teren de pe teritoriul Regiunii Militare Sud. De asemenea, sunt planificate acțiuni în raioane maritime din Marea Neagră și Marea Caspică.

În total, la exercițiile speciale participă aproximativ 6.000 de militari și până la 750 de categorii de armamente, tehnică militară și specială. Acestea vor dura până pe 21 august.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel